Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 6 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische fiets legt met gemak 200 kilometer af

Het is zonder twijfel de hype van de laatste jaren: de elektrische fiets. De een nog mooier dan de ander, al dan niet voorzien van een mogelijkheid om via een app een stroom aan data te ontvangen. Kortom, de elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar voorheen de snelheid nog wel eens een probleem kon zijn, is dit met de komst van de speed pedelec opgelost. Hierop race je eenvoudig met 45 kilometer per uur door het centrum van de stad of door de polder en win je het van de automobilist die in de ochtenduren in de file staat. Maar bij deze elektrische fiets gaat het om de actieradius van 200 kilometer.

200 kilometer is veel voor een elektrische fiets

Bij de meeste e-bikes is actieradius een pijnpunt. Dat probleem is met de komst van de Fuell Fluid van motorfiets-engineer Erik Buell opgelost. De ontwerper claimt dat zijn model een actieradius van meer dan 200 kilometer heeft bij gemiddeld gebruik. Erik Buell is hard op weg om een naam voor zichzelf te vestigen als revolutionair ontwerper van e-bikes. De Fuell Fluid is zijn laatste bedenksel en de elektrische fiets is te bestellen via het crowdfundingplatform Indiegogo. Dat lijkt niet aan dovemansoren te zijn gericht: op het moment van schrijven hebben 220 belangstellenden ingetekend op de elektrische fiets die een prijskaartje heeft van 2.299 dollar.

FUELL Fluid 1 And Fluid 1s The Most Powerful Electric Bike | Everything You Need To Know | InfoTalk

FUELL Fluid 1 and Fluid 1s A Most Powerful Electric Bike : In this video, I have given an overview of the most powerful electric bike Fuell Fluid 1 and Fluid 1s, which is designed by Erik Buell the former engineer of Harley Davidson.

Voor het bedrag van bijna 2.300 dollar krijgen vroege vogels een fiets die in alle opzichten uniek is. Zo rijd je dus op een echte Erik Buell. De beste man is niet de eerste de beste. Als ontwerper van elektrische fietsen heeft hij inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend. Maar hij begon ooit bij Harley Davidson, waarvoor hij verschillende motoren ontwierp. Ook begon hij het bedrijf Buell Motorcycles, dat in een later stadium werd overgenomen door Harley Davidson.

Zes kleuren

De Fuell Fluid is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een uitvoering met een of twee batterijen. Kies je voor die laatste optie, dan heb je een gecombineerd vermogen van 1008 Wh, waardoor de actieradius maar rond de 200 kilometer bedraagt. Mocht ook dat niet genoeg zijn, dan is er een optie voor een extra batterij bij deze elektrische fiets. De motor is voor Europa begrensd tot 250 watt. In originele vorm bedraagt het motorvermogen 500 Watt.

De elektrische fiets heeft voor het bedrag van 2.299 dollar de beschikking over een volwaardig scherm zodat je alle informatie binnen handbereik hebt. Snelheid, batterijvermogen en de afgelegde afstand zijn duidelijk af te lezen. De eerste klanten dienen echter wel geduld te hebben, de e-bike is namelijk leverbaar vanaf augustus. Wat de kleur betreft heb je de keus uit zes mogelijkheden: zilver, donkergrijs, donkerrood, rosé-goud, goud en blauw.

Elektrische fiets in de stijl van een retro-brommer

Ga je toch meer voor stijl dan een actieradius van 200 kilometer? Check dan de Titan R, een elektrische fiets in de stijl van een oude schakelbrommer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets legt met gemak 200 kilometer af
Sluiten