Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 5 mrt 2020

Nieuwe elektrische Fiat 500 heeft Giorgio Armani en Bulgari-edities

Daar is-ie dan, de nieuwe elektrische Fiat 500. Om de lancering te vieren zijn er drie speciale 500E-modellen ontworpen door Giorgio Armani, Kartell en Bulgari.

De Fiat 500 werd in 1957 geïntroduceerd en is een van de kleinste en meest iconische auto’s die in massa is geproduceerd. Nu is er de nieuwe elektrische variant en die is om je vingers bij af te likken.

De elektrische Fiat 500

Eerder was er al de Fiat 500E, ook een elektrische auto, maar die is in Nederland nooit op de markt verschenen. Sterker: dat model kwam alleen in twee staten van Amerika uit. Dit is de opvolger van dat model, maar wordt door de Italiaanse autobouwers als ‘eerste’ elektrische Fiat 500 gepresenteerd.

elektrische fiat 500, 500e, elekrische auto, giorgio armani
Afbeelding: Fabbrica Italiana Automobili Torino

Specificaties Fiat 500E

De nieuwe Fiat 500E heeft onder het motorkapje een 87 kW sterke elektromotor liggen, terwijl het accupakket in de bodem is weggewerkt. De accu heeft een capaciteit van 42 kWh en is daarmee goed voor een actieradius van ongeveer 320 kilometer. De topsnelheid ligt begrensd op 150 kilometer per uur. In 9 seconden zit je op de 100 kilometer per uur.

elektrische fiat 500, 500e, elektrische auto, giorgio armani
Afbeelding: Fabbrica Italiana Automobili Torino

In de elektrische auto beschik je over verschillende rijmodi: Normal, Range en Sherpa. In de laatstgenoemde stand schakelt de elektronica de airconditioning en stoelverwarming uit om het stroomverbruik te minimaliseren. Tegelijkertijd reduceert de elektronica de topsnelheid van de Fiat 500E tot 80 kilometer per uur. Opladen kan tot 85 kW. Hiermee kun je de elektrische Fiat 500 van van bijna 0 procent naar 85 procent laden in 25 minuten. De verkoopprijs begint bij 37.000 euro. Lees hier meer over de elektrische auto.

Giorgio Armani, Kartell en Bulgari

De standaard kleuren van de Fiat 500E zijn ‘ocean green’, ‘celestial blue’ en ‘mineral grey’. Maar om de lancering te vieren hebben de Italiaanse designers Giorgio Armani, Kartell en Bulgari een speciale editie gemaakt. Bekijk ze hieronder.

Giorgio Armani

Kartell

Bulgari

fiat 500e, bulgari
Afbeelding: Bulgari

? Check ook: Volkswagen presenteert met ID.4 zijn eerste elektrische SUV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe elektrische Fiat 500 heeft Giorgio Armani en Bulgari-edities
Sluiten