Redactie
Redactie Cars 13 feb 2017

Arnie liet zijn brute 4×4 diesel ombouwen naar een elektrische auto

Dat Arnold Schwarzenegger ook met auto’s fan is van zwaar geschut, is geen geheim. Maar ja: om nu in van die vervuilende tanks te blijven rijden… Wat doe je dan als Arnie zijnde? Juist: je neemt zo’n kolos en maakt ‘m gewoon niet vervuilend. Hoe? Door hem om te bouwen naar een elektrische auto.

Schwarzenegger is een liefhebber van de Mercedes-Benz G-Klasse, om begrijpelijke redenen. Hij reed altijd graag in zijn 482 pk sterke diesel, maar met het oog op het milieu voelde hij zich waarschijnlijk toch een beetje schuldig. Hij schakelde de specialisten van Kreisel in en die bouwden de G-Klasse om tot een elektrische krachtpatser die in 5.7 seconden van 0-100 km/u sprint. Bizar voor zo’n zware offroader.

Zijn topsnelheid bedraagt een meer dan toereikende 212 km/u en de actieradius is zo’n 300 km. In 25 minuten laden is de accu weer voor 80% vol. Arnie neemt de auto nu mee terug naar zijn woonplaats in Californië en gaat Kreisel van feedback voorzien. Indien geslaagd, zal Kreisel de ombouwpakketten aan gaan bieden aan automerken.

Reageer op artikel:
Arnie liet zijn brute 4×4 diesel ombouwen naar een elektrische auto
Sluiten