Deze elektrische auto kan Bitcoin minen tijdens het opladen

Daymak, een Canadese fabrikant van elektrische auto’s, heeft plannen onthuld om de allereerste auto die Bitcoin kan minen op de markt te brengen. Ook de crypto’s als Ethereum, Cardano en Dogecoin kunnen gewonnen worden in deze rijdende ‘mining machine’.

Het minen van cryptocurrencies is een ingewikkeld proces, waarbij transacties worden geverifieerd. Het verifiëren van deze transacties kost veel energie. Omdat dit ten koste zou gaan van de actieradius van het voertuig, minet de auto alleen als hij geparkeerd staat en is ingeplugd. De elektrische auto beschikt ook over een zonnepaneel op het dak, om alle niet-mechanische systemen van stroom te voorzien. Genoeg energie om crypto’s als Bitcoin te minen levert dit zonnepaneel niet echter op.

Bitcoin en andere crypto’s minen tijdens het opladen

De elektrische auto heeft techniek aan boord die voor meer gebruikt kan worden dan alleen crypto’s minen. De gewonnen coins worden opgeslagen in een gekoppelde wallet. Via deze wallet kan de auto automatisch je bestelling in de drive thru of je parkeergeld betalen met de door jouw gekozen crypto. De auto is tevens te koop met Dogecoin, Ethereum, Bitcoin en Cardano.

Daymak Spiritus, minen, cyrpto, elektrische auto, Bitcoin, Cardano, Ethereum, Dogecoin
(Afbeelding: Daymak)

Naast het minen van Bitcoin en andere crypto-valuta heeft de elektrische auto ook een opvallend design, te weten dat het een driewieler is. Het wagentje biedt slechts plek voor twee personen en heeft een maximumsnelheid van 209 kilometer per uur. Van 0 naar 96 kilometer per uur (60 mijl per uur) sprint de Daymak in 6,9 seconden.

Nu al miljoenen voor de elektrische auto van Daymak

Daymak zegt al 350 miljoen dollar (287 miljoen euro) aan pre-orders te hebben ontvangen. Dit terwijl er flink wat haken en ogen zitten aan het plan. Energieverbruik van het minen van bijvoorbeeld Bitcoin en verbondenheid met internet kunnen een probleem worden, evenals chips die verouderen.

Daymak wil de elektrische auto die Bitcoin kan minen in 2023 op de markt brengen. Het instapmodel kost 19.995 dollar (16.398 euro of iets meer dan een halve Bitcoin).

4 cryptocurrencies die je nu nog gratis krijgt zonder te minen

Reageer op artikel:
Deze elektrische auto kan Bitcoin minen tijdens het opladen
Sluiten