Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 29 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Audi R8 is Tesla Roadster-killer met mogelijk 1700 pk

Het is al lang geleden dat Elon Musk ons de Tesla Roadster beloofde. Zo lang zelfs, dat andere merken inmiddels bezig zijn met concurrenten. In het Duitse Ingolstadt zou zelfs al worden gewerkt aan een elektrische Audi R8.

De meeste elektrische auto’s komen vooralsnog in de vorm van sedans en SUV’s. EV’s met een sterkere focus op rijbeleving, zoals cabrio’s en sportcoupés, laten op zich wachten. Wie geen geduld heeft, zal een Tesla Roadster zelf moeten bouwen.

Nieuw platform voor elektrische Audi R8

Ook op de elektrische sportwagen van Audi zul je namelijk nog een poosje moeten wachten. Volkswagen Group, waar Audi deel van uitmaakt, gebruikt op dit nog het MEB-platform voor zijn auto’s. Audi en Porsche hebben daarnaast ook nog het zogeheten PPE-platform ontwikkeld voor de meer high-end modellen.

elektrische Audi R8 elektrische auto Elon Musk Tesla Roadster EV
De huidige Audi R8, nu nog met V8 of zelfs V10. (Afbeelding: Audi)

Het wachten is echter nog op Volkswagens schaalbare SSP-platform, dat waarschijnlijk vanaf 2027 in gebruik zal worden genomen. Hier zal uiteindelijk zo’n 80 procent van alle auto’s uit de Volkswagen Group op komen te staan. Oliver Hoffmann, hoofd van Audi’s technische tak, liet op de IAA in München namelijk doorschemeren dat Audi met name van dit platform gebruik wil maken bij de ontwikkeling van zijn elektrische sportwagens.

Tesla Roadster-concurrent met 1.700 pk

Een elektrische opvolger van de Audi R8 is nog niet door het merk zelf bevestigd. Wel zouden bronnen binnen het Audi-team al aan het Britse Autocar hebben gelekt dat er druk gewerkt wordt aan deze elektrische sportwagen. Duidelijk is ook dat aan vermogen geen gebrek zal zijn. Het SSP-platform zou tot ruim 1.700 pk aan kunnen. Genoeg om toekomstige Tesla Roadster-eigenaren het leven zuur te maken.

Nederlands elektrische auto-alternatief te koop voor habbekrats

Al dit nieuws over een mogelijke Audi R8-opvolger voorspelt veel goeds, maar we moeten er, net als bij de Tesla Roadster, nog even geduld voor hebben. Gelukkig hoeven we minder lang te wachten op de MG Cyberster, een elektrische cabrio met vleugeldeuren! Die zagen we niet aankomen van het budgetmerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.