Stadsauto Renault K-ZE maakt elektrisch rijden betaalbaar

Tot nu toe was elektrisch rijden nog lang niet voor iedereen weggelegd. Hoewel het aanbod elektrische auto’s de laatste tijd enorm gegroeid is, blijft er voor velen een probleem: elektrische auto’s zijn te duur. Renault lost dit in één keer op door een stadsauto op de Europese markt te brengen voor 11.00 euro.

De Renault City K-ZE

De Franse autobouwer laat weten de Renault City K-ZE naar de Europese markt te halen. Tot nu toe was het elektrische stadsautootje alleen voor de Chinese markt beschikbaar. De K-ZE is daar een succes en Renault denkt ook in Europa te kunnen scoren met dit model. Een opvallende keuze, want dit soort auto’s kennen we Europa niet. Het is voor veel merken financieel niet interessant genoeg om zich met dit a-segment te bemoeien. Renault gaat het wel proberen en zet een unieke elektrische auto op de Europese markt.

Renault K-ZE elektrische auto
Bron:Wheelsage/Porlamfer

Specificaties

De 43 pk sterke elektrische auto heeft een bescheiden topsnelheid van 104 kilometer per uur en een accupakket van 26,8 kWh. In de auto vinden we één elektromotor die deze 43 pk en 119 Newton Meter produceert. In China heeft de Renault K-ZE een actieradius van ruim 250 kilometer en de Europese versie zal hier ook ongeveer op uitkomen. Een echte stadsauto die de Fransen ontwikkelen om een toegankelijke auto brengen in een elektrische markt vol met high-end voertuigen.

Bron:Wheelsage/Porlamfer

Europa en China

Details over de verschillen tussen de Europese en de Chinese versie zijn er nog niet. Ook is nog niet duidelijk of de compacte elektrische vierwieler onder de naam Renault of Dacia op de markt komt. De K-ZE wordt momenteel in Shiyan geproduceerd en dat zal waarschijnlijk zo blijven. Nu is het nog de vraag of een auto met een topsnelheid van 104 kilometer per uur aanslaat in Europa maar Renault zet hier in elk geval wel een gedurfde stap.

Geïnteresseerd in elektrisch rijden? Lees dan dit artikel over de Volkswagen E-Golf

Autovisie

Reageer op artikel:
Stadsauto Renault K-ZE maakt elektrisch rijden betaalbaar
Sluiten