Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 7 nov 2018

VanMoof Electrified S2 & X2: de ultieme elektrische fiets van eigen bodem

VanMoof is gek op twee dingen: steden en fietsen. Elektrische fietsen dus. Bovendien rekenen ze door hun innovatieve modellen genadeloos af met elk vooroordeel wat je wellicht hebt over een elektrische fiets. De Electrified e-bike is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. De Electrified S2 en de Electrified X2. Beide uitvoeringen zijn in feite de opvolgers van de eerder uitgebrachte Smart X en Smart S.

Een oerdegelijke Hollandse elektrische fiets

Wat direct opvalt is het aluminium frame zonder zichtbare lasnaden. Bovendien is de S2 en S2 X ontzettend lastig om te stelen: het slot zit in de achternaaf verwerkt waardoor het achterwiel direct blokkeert. Probeer dan maar eens weg te fietsen. Door een technisch hoogstandje is elk exemplaar ook te tracken door VanMoof. Het vertrouwen wat de fabrikant heeft in hun technologie is zo groot dat ze het aandurven om een keiharde garantie af te geven. Als je fiets wordt gestolen, dan beloven ze deze binnen twee weken terug te vinden. Mocht dat niet lukken, dan krijg je gewoon een hele nieuwe fiets terug. ⚡️Bekijk ook de Propella: de perfecte hybride fiets ⚡️

VanMoof Elektrische fiets

150 km bereik

De motor in de S2 en X2 is in bijna alle opzichten verbeterd. Zo is ‘ie niet alleen lichter geworden, maar ook zuiniger. Volgens de specificaties van VanMoof kan de e-bike in de eco-mode een afstand overbruggen van 150 kilometer op een volle accu. Wat betreft de snelheid, deze is in vergelijking met de voorganger gelijk gebleven: de normale snelheid is een zeer acceptabele 25 km/u. De turbostand, deze activeer je via je stuur, laat je met 32 km/u de stad onveilig maken.

De jongens van VanMoof weten dat de echte elektrische fiets-fanaat zelf ook niet vies is van een beetje sleutelwerk. Om die reden kun je veel onderdelen zelf los maken en deze vervangen. Bijvoorbeeld de gps-zender, de display en de accu zijn eenvoudig te verwijderen zodat deze vervangen kunnen worden.

VanMoof Elektrische fiets

Kopen is een optie

De e-bike van VanMoof is, zoals je wellicht al vermoed, niet goedkoop. Geheel compleet kost deze bike 3.398 euro. Wil je er niet zoveel aan besteden, koop hem dan ietsje sneller. De eerste tweeduizend kopers krijgen namelijk 1.000 euro korting.

Mocht dat bedrag echt te veel van je budget vergen dan is er ook de mogelijkheid om de voorganger, de Smart S of Smart X aan te schaffen via een abonnementsysteem. Voor nog geen 25 euro per maand rij je dan al op een e-bike van eigen bodem.

Electrified S2 & X2. Moeiteloze snelheid. Ongekende kracht.

Reageer op artikel:
VanMoof Electrified S2 & X2: de ultieme elektrische fiets van eigen bodem
Sluiten