De ‘smart ski’ van Elan is je nieuwe personal coach op de piste

Weet je nog? Dat iedereen zonder helm skiede en snowboardde? Wellicht zeggen we over een paar jaar hetzelfde over slimme ski’s. Jawel, de Sloveense skifabrikant Elan werkt aan een heuse smart ski.

‘We gaan ski’s met een brein creĆ«ren’, zegt het bedrijf over de ‘smart ski’. In het eerste prototype van Elan zitten op verschillende plekken sensoren, die vertellen wat je goed en fout doet. Dit kan real-time worden weergegeven.

Een smart ski als personal coach

De smart ski van Elan beschikt over de sensoren die de skidynamiek van de gebruiker meten om een betere balans, flexibiliteit en gewichtsverdeling de creƫren. Zie het als je nieuwe personal coach op de piste.

smart ski, elan, skien, wintersport

De ski’s worden via bluetooth verbonden met je smartphone, verwerken data en geven je direct feedback. Uiteraard worden tijdens het skiĆ«n er ook gegevens als snelheid en afstand gemeten.

Het concept is gepresenteerd op ISPO 2018 in MĆ¼nchen. Wanneer de smart ski op de markt komt, is nog niet bekend. Het eerste prototype met de ingebouwde technologie is gemaakt met de SLX Fusion, een van de nieuwste modellen van Elan.

Reageer op artikel:
De ‘smart ski’ van Elan is je nieuwe personal coach op de piste
Sluiten