Redactie
Redactie Uncategorized 12 sep 2017

Eindelijk, storm: de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort gaat doorrrr

Goed nieuws. Na meer dan anderhalf jaar wachten is er eindelijk weer die perfecte Nederlandse storm voor extreem kitesurfen; de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort gaat door. Woensdag 13 september is het aan.

Als ‘normale’ mensen binnen blijven, gaan zestien geselecteerde kitesurfers uit binnen- en buitenland bij The Spot in Zandvoort het water op. Wie maakt de beste Megaloop tijdens de storm in Nederland?

Kom kijken bij The Spot in Zandvoort of volg het hier live. De definitieve lijst met riders en de exacte starttijden worden snel bekendgemaakt. Ruben Lenten, die we onlangs uitgebreid interviewden, is in ieder geval van de partij als jurylid. We houden je tot en met woensdag de hoogte.

Hoe Ruben Lenten de Red Bull Megaloop Challenge weer groot maakte

Fragment uit het interview met Outdoor Manners:

Terwijl je aan de absolute wereldtop stond, gooide je het over een andere boeg.
“Ik stond tweede in het klassement van de World Tour, was hard aan het trainen en maakte voor een wedstrijd een paar sicke sprongen. Bij de laatste landde ik verkeerd en verdraaide ik mijn enkel. Weg ranking. Dat was het moment dat ik besloot wat anders te gaan doen. Ik was klaar met de frustratie om altijd maar beter te willen zijn dan anderen. Vanaf toen ben ik me gaan richten op extreme kiting. Alleen maar ruige stormen en hoge golven in plaats van het juiste trucje op het juiste moment.”

Dan begin je weer opnieuw… Hoe?
“Het begon met de filmpjes Stromsjees in IJmuiden en Beverwijk. Klein cameraatje, niet zo heel bijzonder, maar de filmpjes werden voor die tijd massaal bekeken. In 2012 besloot ik uiteindelijk dat de discipline Red Bull King of the Air, die al jaren niet meer bestond, terug moest komen. Ik lanceerde daarom mijn eigen discipline, de Len10 Megaloop Challenge. Die werd zo populair dat het jaar daarna de Red Bull Megaloop challenge weer werd georganiseerd.”

Manners Talks: kitesurfer Ruben Lenten over het overwinnen van kanker en zijn vrije leventje

Dit artikel verscheen al eerder op Outdoor Manners.

Reageer op artikel:
Eindelijk, storm: de Red Bull Megaloop Challenge 2017 in Zandvoort gaat doorrrr
Sluiten