Eindelijk een groomer waarmee je écht je baard kunt stylen

Iedere baarddrager weet: een baard is een uitstekende manier om je identiteit te uiten. De baard komt ook in vele vormen, maar wie naar grooming producten kijkt, zou dit niet snel zeggen: het is vaak alles (volle baard) of niets (gladgeschoren). De BaByliss for Men Beard Designer moet hier verandering in brengen en dat onderzochten wij.

Glad scheren of een dikke baard kweken: da’s niet zo moeilijk, er vanuit gaande dat je de baardgroei hebt voor dat laatste. Een mooie gestileerde baard laten staan op de voor jou ideale lengte: dát is de echte uitdaging.

Wie zijn baard stylet loopt tegen een aantal uitdagingen aan:

  • Het is tijdrovend werk
  • De meeste groomers zijn gericht op scheren (dus te kort trimmen)
  • Met zo’n opzetstukje wil het vaak niet lukken
  • Het is lastig goede contouren maken

BaByliss for Men Beard Designer pakt het anders aan

Wij kregen de BaByliss for Men Beard Designer + trimmer in handen en de eerste aanblik van het apparaat maakt al duidelijk dat BaByliss for Men het groomen van de baard anders aanpakt dan gebruikelijk. Veel groomers zijn namelijk eigenlijk gewoon shavers en kunnen door middel van een verwisselbare kop of opzetstukje ook trimmen. Met name dit tweede punt is belangrijk voor het onderhouden van de baard en juist op dit punt schieten veel groomers naar onze mening tekort.

Wanneer je jouw baard trimt met een opzetstukje zul je, zelfs bij de juiste ingestelde lengte, zeer secuur moeten zijn met de plaatsing van het apparaat op jouw gezicht. Hanteer je een verkeerde hoek, dan worden haartjes alsnog korter of langer getrimd dan je zou willen, met als resultaat: een baard van ongelijke lengte.

De Beard Designer heeft hiervoor een oplossing: in de drie scheer-/trimkoppen zijn namelijk statische staafjes verwerkt die je elektrisch op de juise lengte kunt instellen. Dit is overigens een verslavend dingetje, want die staafjes komen als een soort klauwen van Wolverine naar buiten toe (maar dan veilig, langzaam en uiterst secuur). Hiermee hebben we direct één van de usp’s van deze Beard Designer te pakken: hij ziet er echt waanzinnig fraai uit. Op het belachelijke af. Niet omdat het moet, maar omdat het kan, zeg maar. Hij is ook aangenaam zwaar en wekt een uiterst kwalitatieve indruk.

Maar waar het natuurlijk om gaat: trimt-ie een beetje okay? Het antwoord: meer dan! Omdat je de afstand elektrisch instelt en de kop zo is vormgegeven dat je ‘m recht op de huid kunt zetten, trim je echt alle gedeeltes van je baard op dezelfde lengte. Dat betekent eveneens dat je zeer eenvoudig en secuur kunt variëren in lengte, mocht je dit willen. Je kunt de afstand op de tiende millimeter precies instellen. Gebruik je het apparaat een volgende keer, dan onthoudt-ie je voorkeur.

Voor het fijne werk

Je baard op de ideale lengte trimmen (de range gaat van een drie dagenbaardje tot een middellange volle baard) is dus werkelijk kinderspel, maar hoe zit het met de contouren van je baard? We moeten BaByliss for Men props geven dat zij hebben erkend dat het niet handig zou zijn om dit alles in één apparaat te stoppen. Voor het fijne contourwerk wordt de Beard Designer geleverd met een zeer slank minitrimmertje dat werkt op een batterij. De kop heeft een trimmertje, waarmee je exact de juiste contouren aan kunt brengen en aan de andere kant een kleine shaver zodat je boven of onder de gewenste lijn ook helemaal glad kunt scheren.

Ben je klaar met scheren, dan wacht je een nieuwe verrassing: door op de reinigingsknop te drukken, komt de kop een stuk omhoog van het apparaat (wederom op zo’n haast onnodig sexy manier) en kun je deze uitschudden en uitspoelen met water. Yes: met water en je raadt het al: je kunt ‘m ook nat en zelfs onder de douche gebruiken. Hulde!

Oprecht de beste die wij kennen

Op een volle accu gaat de Beard Designer 40 minuten mee. Tja, als het dan nóg niet is gelukt… Onze oprechte conclusie: de BaByliss for Men Beard Designer is werkelijk waar met overmacht de beste baardgroomer die wij hebben ervaren. De BabyLiss for Men beard designer is te koop vanaf €199.

In samenwerking met BaByliss

Reageer op artikel:
Eindelijk een groomer waarmee je écht je baard kunt stylen
Sluiten