Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 2 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Eerste The Witcher reviews: ‘Netflix verslaat Game of Thrones’

Fans van de games waren dolblij toen bekend werd dat Netflix een The Witcher serie zou gaan maken. Die euforie maakte echter al snel plaats voor angst: op games gebaseerde films en series zijn over het algemeen nou niet bepaald… sterk.

The Witcher op Netflix

Heeft Netflix met deze mega-investering echt een eigen Game of Thrones in handen, eindelijk het gapende fantasy-gat in zijn bibliotheek gevuld? De eerste korte reviews zijn binnen, dus we kunnen voorzichtig antwoord gaan geven op die vraag!

Henry Cavill speelt Geralt of Rivia, de hoofdpersoon uit de op boeken gebaseerde gamereeks. Hij jaagt op monsters in een wereld genaamd The Continent, waarbij hij op pad gaat met een krachtige  tovenares en een jonge prinses. Die worden gespeeld door respectievelijk Anya Chalotra en Freya Allen.

Eerste reacties

Alle acht afleveringen van het eerste seizoenen staan vanaf 20 december voor je klaar op Netflix. De eerste lading journalisten heeft al een aantal afleveringen kunnen checken, maar helaas mogen ze pas rond 20 december hun volledige recensies publiceren. Gelukkig hebben een aantal journalisten al hun reacties en korte reviews op Twitter gedeeld.

“Ik heb er meer over te zeggen als het embargo eraf is, maar The Witcher is goed gecast, zit slim in elkaar en heeft een fijn tempo. Goede, degelijke pulp-fantasy nonsense.” Een andere reviewer benadrukt dat de show er “solide uitziet” en prijst de “insane” gevechten. De onderstaande kijker is ook omver geblazen:

Sterker nog, een criticus durfde zelfs al te beweren dat de vechtscènes beter zijn dan die uit Game of Thrones. Sterker nog, volgens hem zien de vechtscènes uit Game of Thrones er in vergelijking met The Witcher “belabberd uit.” Ook deze vergelijking is zeer duidelijk:

Blijkbaar weet de show al vroeg indruk te maken: “Het eerste gevecht van Geralt is al meteen prachtig wild,” schreef een andere kijker. “De combinatie van zwaardvechten en de magie van Geralt is perfectie … Ik heb deze vechtscène al vier keer bekeken. Jullie gaan genieten!”

Netflix heeft er blijkbaar ook vertrouwen in, want ondanks werd al bekendgemaakt dat er een tweede seizoen van The Witcher is besteld. Laat maar komen!

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste The Witcher reviews: ‘Netflix verslaat Game of Thrones’
Sluiten