Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 3 okt 2018

De eerste reviews van Venom zijn binnen en hij wordt volledig afgeslacht

Superheldenfilms kunnen fantastisch zijn, maar dan moeten ze wel door de Marvel Studios gemaakt worden. Al die andere films lijken gedoemd om te mislukken. DC krijgt het niet voor elkaar en ook bij Sony wil het nog niet helemaal lukken. We hadden goede hoop dat Venom een uitzondering zou zijn op deze pijnlijke regel, maar helaas. We hebben de film zelf nog niet gezien, maar de eerste reviews zijn werkelijk vernietigend.

Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar vooral heel zonde. Op papier zag het er allemaal zo mooi uit. Venom is een ontzettend tof en bruut personage. Daarnaast is de cast met Tom hardy als hoofdrolspeler van het hoogste niveau. Verder zien we namelijk ook nog Woody Harrelson, Michelle Williams en Riz Ahmed. Ook de trailers waren veelbelovend, maar zoals zo vaak bleken deze niet representatief voor het eindproduct.

Venom faalt in alle opzichten

In de trailer zagen we spanning, actie en zo nu en dan wat humor. Een goede basis voor een vermakelijke film zou je zeggen, maar helaas. De film blijkt gewoon ronduit saai. Een gemiste kans dus. Op dit moment staat de meter bij Rotten Tomatoes op 28%. Natuurlijk komen er later nog een hoop reviews bij, maar veel beter gaat het waarschijnlijk niet worden. Zo noemt The Guardian de film ongelofelijk saai en een slap aftreksel van Spider-Man.

Ook op Twitter wordt de film met de grond gelijk gemaakt. Venom wordt zelfs vergeleken met Catwoman en dat is zonder enige twijfel één van de slechtste superhelden films ooit gemaakt. Toch komen de tegenvallende recensies niet helemaal als een verrassing. Tom Hardy liet zich eerder namelijk ook al negatief uit over de film en dat is natuurlijk geen goed teken.

Tom Hardy is zelf ook niet blij

Op de vraag wat zijn favoriete scene uit de film was, antwoordde hij: “dingen die niet in de uiteindelijk film zitten. Er zijn ongeveer dertig á veertig minuten aan scènes die niet in de film zitten. Dit zijn duistere poppenspeler-achtige scènes tussen Eddie Brock en Venom vol donkere humor. Deze hebben de film alleen niet gehaald,” aldus Tom Hardy. Ontzettend zonde, want dat klinkt precies als wat we graag hadden willen zien.

VENOM – Official Trailer 2 (HD)

The world has enough superheroes. Watch the new #Venom trailer now. 10.5.18. One of Marvel’s most enigmatic, complex and badass characters comes to the big screen, starring Academy Award® nominated actor Tom Hardy as the lethal protector Venom.

Is het dan alleen maar ellende? Nee, want er zijn enkele websites die wel positief zijn. Zo geeft Nerdist.com de film en zesje en Gizmodo is zelf behoorlijk enthousiast. Dat is best opmerkelijk, want verder zien we eigenlijk alleen dikke onvoldoendes langskomen. Gelukkig komt Marvel Studios begin volgende jaar met Captain Marvel en kunnen we weer gaan genieten van een goede superheldenfilm. Venom is dat (volgens de meesten) blijkbaar niet.

Sony krijgt een herkansing

Moeten we het dit jaar dan doen zonder vette superheldenfilm? Nee, want we krijgen op 20 december ook nog de animatiefilm Spider-Man Into The Spider-Verse. Gisteren verscheen er een nieuwe trailer (die je hieronder kunt vinden) en die ziet er echt vingerlikkend goed uit. Kleurrijke actie, toffe karakters en heel veel humor. Hij is alleen wel van Sony, dus we houden een slag om de arm.

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE – Official Trailer #2 (HD)

“How many more Spider-People are there?” Watch the new #SpiderVerse trailer to find out. 12.14.18 Subscribe to Sony Pictures for exclusive content: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Follow us on Social: https://www.facebook.com/SpiderVerseMovie https://www.twitter.com/SpiderVerse https://www.instagram.com/SpiderVerseMovie Phil Lord and Christopher Miller, the creative minds behind The Lego Movie and 21 Jump Street, bring their unique talents to a fresh vision of a different Spider-Man Universe, with a groundbreaking visual style that’s the first of its kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BroBibleEsquire

Reageer op artikel:
De eerste reviews van Venom zijn binnen en hij wordt volledig afgeslacht
Sluiten