De eerste Nederlandstalige Netflix serie is in aantocht

Zeg je dikke series, dan zeg je Netflix. In de beginjaren van de streaming gigant waren dit vooral Amerikaanse producties, maar inmiddels zijn er ook steeds meer anderstalige series te vinden. Brits, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en van 2019 zal ook onze moedertaal een plekje krijgen in deze lijst. Op dit moment wordt er namelijk hard gewerkt aan een nieuwe Nederlandstalige misdaadserie, genaamd Undercover.

Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dat één van onze bekendste exportproducten centraal staat en dan hebben we het niet over bloembollen. De gloednieuwe politieserie draait namelijk om de handel in XTC. De enige informatie die we verder krijgen van Netflix is: “Jarenlang heeft hij getraind en zich de criminele denkwijze eigen gemaakt. Toch zullen tijdens zijn leven in de onderwereld de grenzen van zijn loyaliteit worden getest.” Klinkt interessant.

Vlaamse inbreng

De serie is niet helemaal Nederlands, ook onze zuiderburen spelen een belangrijke rol. Zo wordt Undercover gemaakt door het Vlaamse televisie bedrijf De Mensen. De echt Hollandse inbreng zit hem vooral in de cast. Zo is er niet alleen een belangrijke rol weggelegd voor onze vriend uit de Jumbo reclames, Frank Lammers, maar ook voor Anna Drijver en Elise Schaap. Met het vrouwelijk schoon zit het dus wel goed.

Wil je een beetje een idee krijgen van wat je kunt gaan verwachten? Kijk dan de series Vermist, Aspe of Spitsbroers terug. Deze zijn geschreven door de Vlaming Nico Moolenaar en hij is ook de schrijver van Undercover. Dat zorgt er meteen voor dat je voorlopig wat te doen hebt, want we moeten nog wel even wachten op de eerste Nederlandse Netflix serie. Undercover verschijnt namelijk pas in 2019 op het streaming platform.

Reageer op artikel:
De eerste Nederlandstalige Netflix serie is in aantocht
Sluiten