Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 2 dec 2019

Eerste elektrische Porsche 912 in Nederland: ‘Je hoort de mechaniek nog’

Natuurlijk gaat het bij een oude sportauto naast design ook om het geluid, maar er komt een moment dat je ook eens moet denken aan het milieu. Frank Schmidt Von Schmidt Porsches denkt met je mee. Hij maakte de eerste elektrische Porsche 912 van Nederland.

Schmidt Porsches begon een jaar geleden aan het project, dat Blitz werd genoemd. Doel: het fuseren van oude en nieuwe techniek zonder in te leveren op de rijbeleving van klassieke Porsches. En dat is gelukt. “De elektrische Porsche 912 is geschikt voor dagelijks gebruik, zoals je van Porsche gewend bent”, aldus Frank Schmidt.

De eerste elektrische Porsche 912 in Nederland

Als je een Porsche 912 ombouwt tot een elektrische auto, dan kun je kritiek verwachten van petrolheads. Maar daar is Schmidt niet bang voor. “Iedereen die in deze auto heeft gereden, draait bij. De wegligging is beter geworden door de gewichtsverdeling van het accupakket. En hij heeft 40 procent meer vermogen dan dat hij origineel had. Bij het stoplicht maak je de ‘Blitz’”, aldus Schmidt. “Bovendien hoor je nog veel mechanische geluiden in de auto. Er zit nog veel beleving in en dat is wat je niet wil missen in een oude auto.”

elektrische porsche 912, frank schmidt
Bron: Schmidt

Tesla-accupakket

Dan het interessantste gedeelte: de techniek. De oude luchtgekoelde motor heeft plaats gemaakt voor een Netgain Hyper9 motor 120V. Die levert een vermogen van 102kW/138PK met een koppel van 235Nm. De benzinepomp heeft plaatsgemaakt voor de laadpaal die het Tesla-accupakket van tien accu’s voorziet van ‘brandstof’. De maximale laadtijd van de elektrische Porsche 912 is 4 uren.

elektrische porsche 912, frank schmidt
Bron: Schmidt
elektrische porsche 912, frank schmidt
Bron: Schmidt
elektrische porsche 912, frank schmidt
Bron: Schmidt

Met deze elektrische Porsche 912 hoef je niet bang te zijn voor strengere milieuzones. “De komende 52 jaar ben je met deze auto welkom in iedere stad.” Met een actieradius van rond de 250 kilometer kan hij de meeste dagelijkse ritten probleemloos aan. Zo wordt rijden in een klassieke Porsche nog leuker.

Project Blitz-de eerste elektrische 912 in Nederland

Schmidt Oss introduceert: De eerste elektrische Porsche 912 in Nederland

Meer informatie vind je op de website van Schmidt.

? Check ook: Mazda onthult betaalbare e-car: de MX-30

Reageer op artikel:
Eerste elektrische Porsche 912 in Nederland: ‘Je hoort de mechaniek nog’
Sluiten