Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 17 jul 2019

Mini Cooper SE: eerste elektrische Mini eindelijk onthuld

Eerder deze week werd de eerste elektrische Fiat 500 onthuld, nu is het de beurt aan de eerste elektrische Mini Cooper SE.

Nu Fiat heeft aangekondigd om in 2020 de markt voor elektrische stadswagens te gaan veroveren, kunnen andere merken niet achterblijven. Ook de Mini Cooper gaat zich met de concurrentie bemoeien. Binnenkort zal BMW de Mini Cooper SE lanceren. Het is een elektrische stadswagen met een bereik van maximaal 270 kilometer en een bijzonder stoer uiterlijk.

Mini Cooper SE, eindelijk de eerste elektrische Mini

Eerder ging al het gerucht rond dat BMW een elektrische Mini Cooper had gemaakt. Dit bleek niet helemaal te kloppen, maar met de komst van de Mini Cooper SE komen aan alle twijfels een einde.

7 elektrische auto's die in 2020 de automarkt gaan veranderen

Actieradius van 270 kilometer en 181 pk

Met een maximaal bereik van 270 kilometer, de mogelijkheid om gebruik te maken van snelladen tot 50 kW en een vermogen van 181 pk is de elektrische Mini Cooper SE bij uitstek geschikt voor het gebruik in de stad. Dat gezegd hebbende hoef je ook geen topprestaties te verwachten. Afgezien van het gegeven dat het stadsverkeer zich nu niet echt leent voor hoge snelheden en snel optrekken, kunnen we tevreden zijn met deze Mini. Dat de auto dan toch nog dik zeven seconden nodig heeft om vanuit stilstand naar 60 kilometer per uur te accelereren nemen we dan ook voor lief. Geen toptijd, maar daar gaat het ook niet om.

Leverbaar vanaf maart 2020

Natuurlijk is de elektrische Mini Cooper SE niet te vergelijken met een Tesla Model S, maar daar gaat het dan ook niet om. Het klassieke ontwerp van deze prachtig vormgegeven Mini zal voor veel autobezitters al genoeg reden zijn om de wagen aan te schaffen. Met een instapprijs van 32.500 euro is de Mini zeker geen wagen voor de elite. Klein detail: je kunt zelf bepalen hoe de wagen remt, licht of juist meer regeneratief. De liefhebber zal nog een klein moment geduld moeten hebben, het elektrische autootje komt in maart 2020 op de markt. Lees hier meer over de wagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mini Cooper SE: eerste elektrische Mini eindelijk onthuld
Sluiten