Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 3 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds eerste 3D-geprinte boot is geen kinderachtig speeltje

Als je een compleet dorp kunt printen, waarom dan geen speedboot? Dat zullen de makers van ‘s werelds eerste 3D-geprinte boot gedacht hebben. Dit is de Moi Mambo, die binnenkort zijn debuut maakt op de Geneva Boat Show 2020.

Moi Composites is een tech start-up die op maat gemaakte en krachtige 3D-geprinte producten maakt. Er wordt gewerkt met robots en geavanceerde composietmaterialen. De start-up is opgericht in 2018 in Italië, als een spin-off van de Politecnico di Milano University. Het beste werk tot nu toe wordt binnenkort gepresenteerd: de Mambo.

Moi Mambo: ‘s Werelds eerste 3D-geprinte boot

Mambo staat voor Motor Additive Manufacturing Boat. De speedboot wordt binnenkort onthuld op de Geneva Boat Show 2020, die van 1 tot en met 5 november plaatsvindt in Palexpo, een congrescentrum in de Zwitserse stad Genève.

moi mambo, speedboot, 3d-geprinte boot, geneva boat show 2020
(Afbeelding: Moi)

De boot is grotendeels gemaakt van fiberglass, oftewel met glasvezel versterkt kunststof (GVK). De Moi Mambo is 6,4 meter lang en 2,43 meter breed. Het speeltje weegt 771 kilogram en dat lichte gewicht is te danken aan het effectieve gebruik van materiaal. De 3D-geprinte speedboat wordt aangedreven door een motor met een vermogen van 113 pk.

Fris design

Het design van de 3D-geprinte boot lijkt op een omgekeerde driewieler en is gebaseerd op een beroemde speedboot van ontwerper Sonny Levi. De lichtbruine kurkvloer en de witleren bekleding matchen prima bij de blauwe romp. Lees op de website van Moi Composites meer over de Mambo. Over de verkoopprijs is nog niets bekend.

moi mambo, speedboot, 3d-geprinte boot, geneva boat show 2020
(Afbeelding: Moi)
werelds eerste 3D-geprinte boot, moi mambo, speedboot, geneva boat show 2020
(Afbeelding: Moi)

Ben je van mening dat je een 3D-geprinte boot met 113 pk geen speedboot kunt noemen? Helemaal goed. Wellicht past deze 19 meter lange Lamborghini dan meer in je straatje. Die beschikt over 4.000 pk, verdeeld over twee V12-motoren.

🖨 Check ook: Dit is de allereerste ‘geprinte’ motor op aarde: de Nera Bike

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘s Werelds eerste 3D-geprinte boot is geen kinderachtig speeltje
Sluiten