Redactie
Redactie Bikes 17 apr 2018

Een zeldzaam mooie BMW R nineT custom bike

Dat mannen van motoren houden is een understatement. De kracht en de vrijheid die symbool staan voor de meeste motoren doet menig man watertanden en dus is het een verademing om te zien wat het Duitse bedrijf “Hookie” heeft afgeleverd nadat ze hun gang mochten gaan met wat ooit een mooie BMW R nineT was.

Deze motorspeciaalzaak uit Dresden, gaven op verzoeken van een klant de motor een bijzonder klassieke uitstraling. Met het ontwerp van de “Brough Superior SS100” als inspiratiebron, begon men de motor opnieuw te ontwerpen. Ondanks de vele uitdagingen om er een waar meesterwerk van te maken besloot men om alle onderdelen zoals het ABS systeem, de brandstofpomp en de airbox te behouden. Het resultaat zou alle verwachtingen overtreffen.

Custom motor BMW

Duits vakmanschap van Hookie

Het team van Hookie bedacht al snel de meest perfecte constructie voor de tunnel (de overkapping van het tankgedeelte) en in een periode van amper twee weken, kreeg de motor een eigen plek om het nieuwe ontwerp vorm te geven.

Custom motor BMW

Nico, een medewerker van Nookie, begon met het vormgeven van de bedrading om zodoende verschillende mogelijkheden te realiseren en uit te proberen. In een tijdsbestek van nog geen twee maanden werd de perfecte vorm gemaakt, waarbij de naam “Falcon” min of meer toevallig werd gekozen. Bij het vormgeven van het middenstuk viel het op dat het geheel veel weg had van vleugels, waarbij de BMW-cilinders en het achterste deel uit denkbeeldige veren bestond. Zodoende zag de naam “Falcon” het levenslicht.

Aluminium onderdelen voor een schitterend resultaat

Alle onderdelen voor de Falcon – inclusief de zitting, de staart en de gastank – zijn volledig handgemaakt van aluminium. Deze opdracht, die meer weg had van een custom design in plaats van een remake, was de eerste waarbij Rookie werkte met aluminium. Ondanks de uitdagingen om met aluminium te werken, mag het resultaat er zijn.

Custom motor BMW

Nico werkte met overgave aan het gehele project, waarbij ook de nodige aandacht werd geschonken aan de brandstofpomp. Ook dit onderdeel is volledig vervaardigd uit aluminium, waarbij speciale uitsparingen werden aangebracht om de elektriciteitsdraden voor de verlichting netjes weg te werken. Vervolgens werden de wielen en de stangen aangepakt, inclusief de nieuwe ABM-clip en de LED verlichting. Voor de banden werd gekozen voor een schitterende opstelling met Pirelli Angel GT banden. Aan het schilderwerk is het vakmanschap af te lezen, waarbij de zilverkleur compleet werd afgewerkt met gouden details.

Reageer op artikel:
Een zeldzaam mooie BMW R nineT custom bike
Sluiten