Redactie
Redactie Films & Series 19 juli 2016

Mag een volwassen man Pokémon GO spelen?

We zijn het er allemaal over eens dat een volwassen man bepaalde dingen niet doet. We hoeven die dingen niet eens te benoemen. Maar hoe zit het met Pokémon GO? Kun je een volwassen man nog serieus nemen als-ie deze game speelt?

Natuurlijk biedt Pokémon GO een bepaalde nostalgische waarde voor volwassen mannen. Wij zien ook wel de goede dingen van de game. Dat betekent echter niet dat wij staan te springen om de game te spelen. Moet nostalgie het niet gewoon afleggen tegen gezond verstand?

Wellicht heb je de game gedownload omdat je jouw nieuwsgierigheid niet de baas kon. Misschien vind je het stiekem best tof, dat kan. De game is marketingtechnisch ook briljant, maar is het niet een beetje kinderachtig om als volwassen man de hele dag met je telefoontje in de weer te zijn om de kleurrijke beestjes te vangen?

Het staat je natuurlijk vrij om Pokémon GO te spelen; wie zijn wij om dat te verbieden? Maar zou het niet minstens net zo leuk, nuttiger en ook een stuk volwassener zijn om eens een goed boek te pakken? Of om desnoods al die tijd te steken in het leren van een nieuwe skill of het kijken van een toffe docuserie? Je blijft de baas over je eigen leven, dus doe wat je wilt, maar kijk niet vreemd op als mensen afkeurend reageren op een volwassen man die al turend naar zijn telefoon en verkeersregels negerend in een aftands park achter animatiefiguurtjes aan loopt te hollen.

[socialpoll id=”2375388″]

Reageer op artikel:
Mag een volwassen man Pokémon GO spelen?
Sluiten