Redactie
Redactie Bikes 30 jan 2016

Een parel in de motorwereld: custom Vincent Rapide

Vincent-HRD is een van de meest onbekende (bij de massa) maar toch gewaardeerde merken in de motorwereld. Het merk stamt uit 1928 maar is in zijn huidige vorm pas 27 jaar actief. Ze wisten ze in deze korte tijd zeer geliefde motoren te produceren.

Een custom variant zie je maar zelden en indien er toch eentje tevoorschijn popt, worden ze voor enorme bedragen verkocht. Keino Sasaki is één van de weinige motorbouwers die aan de haal durft te gaan met een Vincent, waarvan je hieronder het resultaat kunt bewonderen.

Deze variant is technisch gezien een Vincent Rapide, maar aangepast met onderdelen uit andere jaren. Het frame stamt waarschijnlijk uit 1948, de voorvork uit 1951, 1952 of 1953. De motor dateert uit 1949. Daarover gesproken, dit pareltje rijdt op een 998 cc air-cooled V-twin.

Ik wilde zo dicht mogelijk bij het originele chassis blijven, dus dat was een flinke uitdaging’, aldus Keino. ‘Ik heb geen enkel onderdeel afgezaagd, dus hij kan altijd weer teruggebracht worden naar z’n originele status. Oké toegegeven, ik heb de elektrische starter verwijderd.’

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Een parel in de motorwereld: custom Vincent Rapide
Sluiten