Pim Jansen
Pim Jansen Life 2 januari 2019

Xiao Wang verkocht zijn nier voor een iPhone 4, nu is hij getekend voor het leven

Afgezien van het gegeven dat elke iPhone een berg aan technologische vooruitgang in zich heeft is het ook een status symbool.Je kunt natuurlijk overwegen om even flink te sparen voor een nieuwe iPhone. Je kunt het ook veel dramatischer gaan aanpakken en gewoon je nier verkopen. Je hebt er toch twee van.

Dat klinkt wellicht luguber, maar dat is exact wat een jonge Chinees in 2011 deed. Hij wilde dolgraag de nieuwe iPhone 4 hebben en had er letterlijk, alles voor over. De 17-jarige Xiao Wang sloot een deal die hem genoeg geld zou opleveren om het apparaat te kopen. De prijs die hij uiteindelijk zou betalen gaat elk voorstellingsvermogen te boven. Wang verkocht een van zijn nieren voor omgerekend 3.200 dollar, meer dan genoeg om zijn favoriete iPhone te kunnen kopen.

Soms pakt de gok verkeerd uit

Volgens Asia Online, werd de operatie uitgevoerd in een illegaal ziekenhuis. Wang werd later verteld dat hij na een herstelperiode van een week zijn leven weer op kon pakken alsof er niets was gebeurd. Je raadt het al: er traden complicaties op. De operatiekamer waar de nier werd verwijderd was niet goed schoon gemaakt en Wang kreeg al snel een infectie in de overgebleven nier waardoor hij dodelijk ziek werd. En dat is dan ook het moment dat Xiao’s ouders ontdekten wat hun zoon had gedaan. Hoewel de familie Wang niet over de financiële middelen beschikg om de iPhone 4 die Xiao zo graag wilde hebben te kopen, werd het erger toen het gezin de kosten van dialysebehandeling moest betalen.

Chinees verkoopt nier voor iphone 4

Nu is Wang 24 jaar en heeft het ter nauwer nood overleeft. Xiao Wang zal echter nooit een normaal leven kunnen leiden, en terwijl hij een compensatie ontving van het ziekenhuis, zal hij de rest van zijn leven geconfronteerd blijven met de wekelijkse nierdialyse. De hele situatie zorgt er ook voor dat zijn levensduur is ingekort. De moraal van dit verhaal? Wil je iets hebben wat je niet kunt betalen, koop het dan niet of ga er voor sparen. Je leven en je gezondheid zijn niet alleen onmisbaar, het is ook onbetaalbaar.

De kleuter uit dit verhaal ging ook met een iPhone aan de slag, maar pakte het minder gevaarlijk aan. Hij vergrendelde de iPhone van zijn moeder voor 48 jaar.

Phonearena

Reageer op artikel:
Xiao Wang verkocht zijn nier voor een iPhone 4, nu is hij getekend voor het leven
Sluiten