Een droomhuis in de natuur, voor de natuur

The Edgeland House is geïnspireerd op een primitieve kuilwoning. Gelegen in Texas, waar het industriële verleden nog steeds een grote impact heeft op het milieu, draagt dit huis een steentje bij aan het ecologisch herstel. Daarnaast is the Edgeland House luxe en stijlvol, kortom: een droomhuis (voor wie houdt van moderne architectuur).

The Edgeland House

The Edgeland House, gelegen in het midden van Texas, probeert het land te helpen herstellen van het zware industriële verleden. Het huis bevindt zich in een kloof waar voorheen een olieleiding gelegen heeft. Het huis wordt omringd door natuur. Het dak van gras houdt het huis koel in de zomer en warm in de winter.

De woonruimte en slaapruimtes zijn van elkaar gescheiden in twee vleugels. De wind blaast door de ruimte tussen deze twee vleugels heen, wat voor verkoeling kan zorgen in de zomer. Het oversized dak samen met de grote glazen ramen bij het zwembad en de binnenplaats zorgen ervoor dat je op een relaxte manier kunt genieten van het landschap.

Zowel op functioneel als op visueel gebied is the Edgeland House een knap staaltje werk. In samenwerking met Lady Bird Johnson Wildflower Center gaan de makers van dit huis 40 inheemse (maar uitgestorven) planten herintroduceren rondom het huis: een mooi initiatief.

Reageer op artikel:
Een droomhuis in de natuur, voor de natuur
Sluiten