Redactie
Redactie Geld & Carrière 18 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Een bucketlist voor één jaar: 15 ideeën

Of je nu wel of niet een bucketlist hebt samengesteld: het is en blijft een feit dat er bepaalde zaken in het leven zijn die je ooit een keer moet doen. ‘Standaard’ dingen als bungeejumpen of juist iets doodeenvoudigs als het contacteren van een oud maatje. Manners pakt ‘t net even wat anders aan. Wij schotelen je een lijstje voor met vijftien ideeën die je de aankomende twaalf maanden kunt volbrengen. Een bucketlist, maar dan voor één jaar.

1. Maak een roadtrip met vrienden naar een voor jou onbekende stad. En nee, maakt niet uit of dit Dokkum of Boedapest is, zolang je maar gaat.

2. Pik de sport die je vroeger enthousiast beoefende weer op en voeg je bij een sportclub. Niet alleen goed voor je sociale leven, maar ook zeker voor je gezondheid.

3. Lees minstens één boek per maand. Van fictie tot waargebeurd of van strip tot thriller. Als je maar leest.

4. Ontspan en trek een aantal dagen uit voor het volledig opnieuw bekijken van je favoriete serie.

5. Start met een willekeurig of juist doelbewust dieet. Volg dit voor drie weken en sta versteld van de lichamelijke en psychische veranderingen die je op dat moment meemaakt.

6. Koop een chique en smakelijke fles wijn en bewaar deze voor een speciaal moment. Je weet zelf wanneer de tijd rijp is.

7. Verzamel een dosis moed en contacteer een oude vriend of vriendin. Succes verzekerd.

8. Behoud je horloge maar vervang ‘t bandje door een kakelvers exemplaar. Hij zal aanvoelen als een nieuwe!

9. Trakteer je ouders zonder reden op een heerlijk diner. Lastig? Stuur dan een fraai cadeau op een voor hun of jou speciaal moment.

10. Glip er twee tot vier dagen tussenuit in een chique hotel dat past binnen jouw budget en vrij makkelijk te bereiken is. Bespaar echter niet en laad de batterijen volledig op.

11. Organiseer een toffe barbecue, haal voldoende bier in huis en geniet samen met je beste maten.

12. Help een naaste uit de brand. Steek een vinger uit met een verhuizing van vrienden of ga toch maar eens kijken bij een voetbalwedstrijd van je neefje.

13. Spaar voor een toffe outfit. In plaats van het verzamelen van voordelige koopjes, kun je bijzonder veel voldoening halen uit het aanschaffen van een perfect passende outfit.

14. Loos een ongezonde eigenschap als roken, drinken of het te veel verorberen van een snacks.

15. Schrijf eens een handgeschreven briefje aan je crush, vriendin of vrouw. Zij zal dit zeker enorm waarderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een bucketlist voor één jaar: 15 ideeën
Sluiten