Dit extreem hoge (en enge) buitendek van glas opent in maart in New York

Edge, het hoogste openluchtobservatiedek van het westelijk halfrond, gaat op 11 maart 2020 voor het publiek open en biedt bezoekers de mogelijkheid om New York City te zien en te ervaren als nooit tevoren. Met een glazen vloer, glazen muren en een champagne bar kunnen bezoekers op 325 meter hoogte genieten van een 360-graden uitzicht op de iconische skyline van New York.

Edge: een glazen buitendek 325 meter hoogte

Edge doorboort de hemel op een recordhoogte van 325 meter, het gebouw zelf telt 100 verdiepingen. Hier ervaar je als bezoeker een uniek uitzicht op New York City, Western New Jersey en de staat New York. Je kunt al lopend over de glazen vloer de Big Apple onder je ontdekken of genieten van het uitzicht over New York dat zich uitstrekt tot zo’n 130 meter.

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
Bron: Hudson Yards Experiences

“Zo heb je New York nog nooit ervaren”, vertelt Jason Horkin, Executive Director van Hudson Yards Experiences. “Op het platform van Edge stappen is alsof je de lucht in loopt. De hele ervaring is ontworpen om bezoekers te inspireren en bij hen een nieuwe passie voor New York City aan te wakkeren met meerdere, ingebouwde sensatie-elementen die ervoor zorgen dat Edge als ongekende attractie een plek verdiend op de bucketlist van elke reiziger.”

The Edge zal het hele jaar door zeven dagen per week geopend zijn van 8.00 uur ‘s ochtends tot middernacht. Algemene toegangskaarten voor volwassenen zijn 36 dollar online en 38 dollar bij aanschaf ter plaatse.

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
Bron: Hudson Yards Experiences

Briljant staaltje architectuur verrijkt de skyline van New York

Ontworpen door William Pedersen en Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) en uitgestrekt over 25 meter van de 100e verdieping van 30 Hudson Yards, geeft Edge een nieuwe definitie aan de skyline van New York. Het observatiedek van 347.000 kilogram bestaat uit vijftien secties van elk 16.000 tot 45.000 kilogram die aan elkaar zijn geschroefd en aan de oost- en zuidkant van het gebouw zijn verankerd. Het observatiedek van 697 vierkante meter is omgeven door 79 glazen panelen, die elk 635 kilogram wegen, vervaardigd zijn in Duitsland en afgewerkt in Italië. De interieurs van Edge en Peak zijn ontworpen door Rockwell Group.

Een champagnebar, gelegen op de 100e verdieping, biedt bezoekers een glas champagne, een signature cocktail of lichte snacks om binnen of buiten op het observatiedek van te genieten. De champagnebar wordt beheerd door de Rhubarb hospitality group uit Londen. Rhubarb zal ook Peak beheren: het restaurant, bar, café en de evenementenruimte op de 101e verdieping.

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
Bron: Hudson Yards Experiences

Edge zal het middelpunt zijn van Hudson Yards, de 28 hectare grote wijk aan de West Side van Manhattan, die mode, dining en culturele ervaringen samenbrengt. Ook vestigen hoofdkantoren van tientallen toonaangevende bedrijven zich in de wijk net als duizenden woningen, 14 hectare aan openbare parken en interactieve openbare ruimten en bezienswaardigheden, waaronder Vessel, ontworpen door Thomas Heatherwick en Heatherwick Studio.

🏗 Check ook: Een kijkje in ‘s werelds dunste wolkenkrabber in NYC

Reageer op artikel:
Dit extreem hoge (en enge) buitendek van glas opent in maart in New York
Sluiten