Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 24 jul 2019

Netflix en Eddie Murphy in gesprek over nieuwe standup comedy show

Eddie Murphy is een leuke acteur, maar wij adoreren hem vooral als standup comedian. Goed nieuws wat dat betreft: Netflix en Eddie Murphy zijn in gesprek over nieuwe standup comedy show.

Eddie Murphy zeer waarschijnlijk naar Netflix

Ooit gedacht dat Eddie Murphy in de herfst van zijn carrière nog eens op de planken gaat staan voor een standup comedy show? Als het aan Netflix ligt gaat dat wel gebeuren. De streamingdienst is serieus bezig om Murphy over te halen voor een onemanshow. De streamingdienst heeft er naar verluidt zo’n 70 miljoen dollar voor over om Murphy weer het theater in te krijgen.

Of we Eddie Murphy inderdaad bij Netflix te zien krijgen is nog even de vraag, maar de kans is groot. Volgens entertainment Hollywood Reporter voeren beide partijen al ver gevorderde gesprekken, iets wat hij zelf bevestigt in dit interview.

Opvolger standup comedy show Raw

Begin jaren tachtig maakte de acteur en comedian furore met shows Comedian en Delirious uit 1983. Mochten de besprekingen met Netflix inderdaad leiden tot een terugkeer van Eddie Murphy met een nieuwe standup comedy show, dan hopen we niet dat hij zijn grappen aanpast aan de vertrutting van nu.

Eddie Murphy about men and woman

My favourite parts from Eddie Murphy’s stand up “Raw” about men and women. Montage by be.

Dat een nieuwe standup comedy show een succes wordt, daar twijfelt eigenlijk niemand aan. Zijn meest bekende standup comedy show, Raw uit 1987, was goed voor een omzet van maar liefst 50 miljoen dollar. Zet dat bedrag weg tegen de productiekosten van amper 8 miljoen dollar en je weet waarom Eddie Murphy’s Raw, financieel gezien, de meest succesvolle standup-film ooit is.

Comedians in Cars Getting Coffee

De speculaties over een mogelijke terugkeer van de acteur werden door hem zelf gevoed. Een optreden in Jerry Seinfeld’s Comedians in Cars Getting Coffee op Netflix was de aanleiding. “Je weet dat als je dit niet voor Netfix gaat doen, mensen gek worden hè?”, vroeg Seinfeld. “Ik ga het nog een keer doen. Het is gewoon mijn natuur, weet je, maar alles moet wel kloppen”, antwoordde hij. Wij twijfelen er niet aan. Die nieuwe standup comedy show van Eddie Murphy gaat er komen.

? Check ook: Eerste trailer van de serie die Game of Thrones doet vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix en Eddie Murphy in gesprek over nieuwe standup comedy show
Sluiten