Eclectisch design: inrichten anno 2018

Het (opnieuw) inrichten van je woning is vaak een uitdaging zonder weerga. Het befaamde team van de Neal Beckstedt Studio maakt echter indruk door een minimalistische benadering van de inrichting. De warme uitstraling, gecombineerd met een keur aan stijlen laat een warme en comfortabele indruk achter. Zo kan het dus ook.

De tijd dat je nagenoeg gedwongen was om je nieuwe woonruimte te voorzien van een beukenhouten inrichting ligt gelukkig achter ons. Anno 2018 laten we ons niet langer inspireren door vaste patronen, maar denken we outside the box. Meubels hoeven niet langer deel uit te maken van een vast programma van de leverancier. Het gaat om het combineren van individuele keuzes. Dan past dat retro behang bijzonder goed bij de modern vormgegeven verlichtingselementen en kan je zelfs industriële elementen in je inrichting verwerken.

Eclectisch design minimalistisch

Eclectisch design: je persoonlijke smaak staat voorop

Eclectisch design draait om de combinatie. Soms gewaagd, gedurfd, maar altijd in harmonie met elkaar. Het typerende is dat de elementen niet zo zeer zijn afgestemd op elkaar, maar juist datgene symboliseren wat jouw uniek maakt. De woning is immers het verblijf waar je de meeste tijd door zult brengen, het zou dus in feite een afspiegeling moeten zijn van je persoonlijkheid. De onderlinge samenhangen van de inrichting staat dus niet voorop, maar juist de uitstraling van het geheel. Dat een dergelijke benadering verrassende combinaties oplevert, wordt duidelijk als je voor de nodige inspiratie je laat meeslepen in de ideeën van moderne vormgevers als de Neal Beckstedt Studio in New York.

Foto’s: Stephen Kent Johnson

Reageer op artikel:
Eclectisch design: inrichten anno 2018
Sluiten