Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 17 mrt 2019

Echt waar: mannen geven meer geld uit aan sportkleding dan aan sporten zelf

Dat je er ook in de gym lekker bij wilt lopen, daar hebben we alle begrip voor. Dat je die ene toffe sportbroek koopt als cadeautje aan jezelf is helemaal prima. Moet jij weten. Maar mannen, wie kan ons vertellen waarom we gemiddeld meer geld uitgeven aan de kleding dan aan hetgeen waar die kleding voor bedoeld is?

Dat blijkt uit een geinig onderzoek van Klarna. Je weet wel, die betaaloplossing voor mensen die hun problemen graag vooruitschuiven. “23 procent van de Nederlandse mannen geeft meer geld uit aan sportkleding dan aan het sporten zelf.” Het staat er echt.  Dit blijkt uit de Emotional Shopping Index van Klarna. Hierbij is onderzoek gedaan naar het shopgedrag onder 1.000 Nederlandse consumenten. Bij vrouwen zien we overigens dat maar 14 procent dit gedrag vertoont.

Sportkleding kopen is ook een sport

Nogmaals, dat leuke sportkleding dragen tijdens het sporten belangrijk is, kunnen we helemaal in meegaan. Maar dat je relatief gezien meer kwijt bent aan dat je ervoor terugkrijgt, is toch gewoon een beetje zonde?

Hoe kan dit ook? Nou, je gebruikt de wintermaanden natuurlijk om je voor te bereiden op een getraind lichaam in je zwembroekie tijdens de zomer. Mannen zijn in dit opzicht optimistisch en kopen vaak een maat kleiner dan dat ze op dat moment hebben: 17 procent van hen koopt om die reden te kleine kleding. Daarnaast zijn mannen gevoeliger voor impulsieve aankopen op het gebied van sportkleding: 23 procent van de mannelijke consumenten geeft dit aan.

Hier heb je sportkleding

Na ja, jullie moeten het ook allemaal lekker zelf weten. Zullen we dan maar wat mooie items laten zien?

Alphalete hoodie

We beginnen het nog bijna te begrijpen ook… Deze hoodie is ideaal voor zowel de sportschool als daarbuiten. Vooral het minimalistische design is een plus. De prijs evengoed, want je hebt hem voor zo’n 50 euro.

sportkleding

Gymshark T-shirt

30 euro: ook geen geld. Je bent bijna gek als je het niet doet. Zeer fijne tee dit.

sportkleding

Nike Yoga collectie

Nike is yoga aan het promoten. Prima, want daarom brengen ze nu ook allemaal mooie kleding uit. Dun van stof en waanzinnig soepel. Deze vrolijke vriend draagt al de broek en het shirt, maar er is ook nog een hoodie, kort broekje en een vest. Kijk maar even op de site.

sportkleding

Cole Buxton sweatpants

Nog even getwijfeld of we dit wel moesten delen. Cole Buxton is een Brits merk dat elke maand wat items dropt. Hoewel het vooral in Engeland populair is, gaat de voorraad nu al belachelijk hard. Wij zien wel waarom.

sportkleding

Under Armour schoenen

Ideaal voor elke form van sport en net zo ideaal en stijlvol onder elke outfit. Prijs is 120 euro.

sportkleding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt waar: mannen geven meer geld uit aan sportkleding dan aan sporten zelf
Sluiten