Echt glad scheren met een elektrische shaver

Wie glad wil scheren, pakt een scheermes: zo is het altijd geweest. Alle pogingen van fabrikanten ten spijt: een elektrisch scheerapparaat kan niet tippen aan een mesje, toch?

De Philips series 9000 scheerapparaten bewijzen het tegendeel. Naar eigen zeggen is dit paradepaardje het beste elektrische scheerapparaat dat de fabrikant ooit heeft geïntroduceerd: De series 9000 scheert 20 procent meer haartjes weg per beweging en scheert 30 procent gladder in vergelijking met eerdere technieken.

Efficiënt

En dat is goed nieuws, want hoewel we volgens de gents-wetten allemaal in stijl – jawel, met een mes – onze kin ontdoen van haar, is elektrisch scheren een verlichting. Het is snel, pijnloos en – volgens Philips – vanaf heden ook ouderwets efficiënt.

Dat is toch hetgeen waar elektrisch scheren steken liet liggen: het niet zorgvuldig verwijderen van gezichtsbeharing. De moeilijk bereikbare plekken blijven een uitdaging. De series 9000 – verkrijgbaar in verschillende uitgaves, maar allen een stijlvolle toevoeging in een moderne badkamer – is voorzien van een scheerkop die 8 richtingen kan buigen en daardoor meer van die ellendige haartjes te pakken krijgt. De V-Track Precision Blades brengen de gezichtsbeharing in de ideale scheerpositie en scheren daardoor tot 30 procent gladder met minder bewegingen.

Snel

Hoewel een bezoek aan de barber een authentiek en zorgvuldig gevoel oproept, zijn we in de praktijk toch vooral gehaast. Scheren is eerder een last geworden, dan moment voor jezelf. Elektrisch scheren brengt een vorm van gemak met zich mee; even snel trimmen, de nek bijwerken of alle haren verwijderen. En dat hoeft echt niet minder grondig te gebeuren als bij een barber. De series 9000 bevat namelijk drie standen die elk op jouw behoefte inspelen. Sensitive (voor een zachte maar grondige scheerbeurt), Normal (voor een grondige, dagelijkse scheerbeurt) en voor de uitslapers: Fast, snel scheren en tijd besparen.

Schoon

Zoals verwacht bespaart elektrisch scheren – dat je met de series 9000 zowel nat als droog kunt doen – een hoop bevuilende taferelen in de badkamer. De ontwerpers van deze scheerapparaten hebben dat gegeven naar een hoger level gedragen door de SmartClean PRO-functionaliteit te ontwikkelen en toe te passen. Het apparaat reinigt, smeert, droogt en laadt met één druk op de knop. Scheer, klik, klaar. Kun je toch iets langer in bed blijven liggen.

Reageer op artikel:
Echt glad scheren met een elektrische shaver
Sluiten