EA Sports UFC 3 Review – Een vechtgame met twee gezichten

Met EA Sports UFC 3 hebben we na Dragon Ball Fighterz de tweede grote vechtgame van het jaar te pakken. Maar waar Dragon Ball een fantasievolle en uitstekende vechtgame is, daar is EA Sports UFC 3 realistisch en komt niet helemaal uit de verf.

Dit is een game waarbij de ontwikkelaars op sommige punten zijn zaakjes uitstekend voor elkaar heeft, terwijl het op andere punten juist compleet tegenvalt. Daarmee is het niet onmogelijk om van de game te genieten, maar om dat te bereiken moet je jezelf wel wat beperkingen opleggen. Zonde, want dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest.

De Ultimate Team-modus verplicht je bijna om je portemonnee te trekken.

Speel je tegen een vriend, spreek dan af dat het verboden is om het grond te vechten. Dit element in de game is namelijk nogal ruk. Het maakt gebruik van een soort minigame-mechanisme, waarbij je telkens moet proberen om de overhand te krijgen, maar dat werkt gewoon niet fijn. Hierdoor is een potje dat zich verplaatst naar de grond negen van de tien keer niet meer leuk om te doen.

EA Sports UFC 3 kent twee gezichten

Het contrast met het staand vechten is groot. Want dat is juist wel tof om te doen. Hierin kun je behoorlijk veel strategie verwerken, waarbij je op de juiste momenten aanvalt om daarna weer aanvallen te blocken. Wanneer je een harde trap of schop uitdeelt in EA Sports UFC 3, dan is de euforie enorm groot. Dit zijn de momenten waar je het voor doet. Ook is het goed om te weten dat je niet als een halve zool tekeer kunt gaan. Wanneer je te veel schopt of slaat zonder iets te raken, kakt je uithoudingsvermogen volledig in elkaar en loop je het risico om zelf neer geramd te worden. Zolang je blijft staan is de game dus zeer de moeite waard.

Tegen vrienden is dat goed af te spreken, maar tegen de computer is dat natuurlijk minder. Mocht je de carrière-modus van de game gaan spelen, de zogenaamde G.O.A.T.-modus, dan loop je het risico om alsnog te belanden in een grondgevecht. Dat is dan even slikken en doorgaan, want de rode draad door deze modus is best wel goed. Je hebt een kleine storyline, waarbij jij een talentvolle vechter bent die zichzelf moet bewijzen. Al met al een alleraardigste modus.

EA Sports UFC 3

Bouw je eigen knokploeg

Iets minder is de Ultimate Team-modus. Het idee is dat je in EA Sports UFC 3 een team samenstelt van vier vechters. Drie mannen en één vrouw. Daar ga je vervolgens mee vechten en verdien je geld, waarmee je weer nieuwe vechters kunt kopen. Het probleem is echter dat het echt heel lang duurt voordat je wat hebt verdiend en je min of meer verplicht wordt om de echte portemonnee te trekken om nieuwe vechtersbazen te kopen om daarmee beter voor de dag te komen. Het is daarmee een modus die vooral uit lijkt te zijn op je geld.

EA Sports UFC 3

Zodoende is EA Sports UFC 3 het net niet. Met vrienden en goede afspraken is het top, maar dan beperk je jezelf wel heel erg. Als het je lukt om een speelstijl te ontwikkelen om grondgevechten zoveel mogelijk te ontlopen, dan kun je ook nog best wat lol hebben. Maar wanneer je elke keer toch op de grond belandt, dan is het snel uit met de pret.

EA Sports UFC 3 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
EA Sports UFC 3 Review – Een vechtgame met twee gezichten
Sluiten