Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Stuff 9 januari 2017

E-Skateboard M1 is de coolste manier van elektrisch vervoer

Elektrische voertuigen komen er in steeds meer vormen. Na de lancering van de eerste e-step was het slechts een kwestie van tijd voor de volgende plek zou worden bezet. Die is nu bezet, door het M1 Electric Skateboard.

Inboard is het brein achter dit project. Wat de M1 uniek maakt ten op zichte van zijn voorgangers, is allereerst z’n uiterlijk. Hij ziet eruit als een normaal longboard/skateboard: dun met kleine (skateboard)wielen. De motor is direct in de wielen aangebracht (en daarmee onzichtbaar), maar wat hem extra bijzonder maakt is dat hij een vervangbare (batterij)accu heeft, waardoor je langere afstanden kunt afleggen zonder laadpauze.

Klinkt allemaal goed, maar er is nog meer. Er is wel degelijk over de M1 nagedacht, want wat is nu een elektrisch voertuig zonder LED-verlichting? Dit is daarom zowel voor als achter aangebracht, waardoor je ’s nachts veilig kan blijven cruisen, nice. Sturen doe je met je lichaam, maar de rest – zoals remmen – doe je met de RFLX Remote. Op een volle batterij leg je zo’n 11 tot 16 km af en je behaalt een (belachelijk hoge) topsnelheid van 38 kilometer per uur. Heuvel af of heuvel op, geen enkel probleem.

Helaas moeten we wel nog heel even wachten, want hij is nu slechts nog te pre-orderen voor zo’n €1350. Snel komen gaat-ie zeker.

Reageer op artikel:
E-Skateboard M1 is de coolste manier van elektrisch vervoer
Sluiten