Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De elektrische crossmotor E-Racer Rugged is een militair beest

Om wat voor reden dan ook op zoek naar een elektrische crossmotor? Weet dan dat de E-Racer Rugged militaire kwaliteiten heeft.

Het leger en techniek zijn een goede combinatie. Op sommige vlakken loopt de militaire branche dan ook al lichtjaren voor. Van enorme drones en zelf navigerende robots tot revolutionaire wagens. Fascinerend en schrikbarend tegelijk. Maar sommige nieuwe voertuigen zijn simpelweg briljant. Deze elektrische crossmotor, de E-Racer Rugged, zou in ieder geval niet misstaan in het wagenpark van de US Army.

De E-Racer Rugged is licht, wendbaar en stijlvol

De E-Racer Rugged is muisstil. Veel liefhebbers van crossmotoren houden juist van het geluid, maar in het leger kan een stille motor nog aardig van pas komen. Daarnaast is de elektrische crossmotor compact en licht (136 kilo), waardoor hij ook behoorlijk wendbaar is.

E-Racer Rugged elektrische crossmotor
Bron: E-Racer

Het leuke aan de elektrische crossmotor is dat hij niet alleen functioneel is, maar ook innovatief en sexy. De E-Racer Rugged heeft een robuust aluminium frame met grijze en zwarte tinten, die ons een beetje doet denken aan de nieuwe Husky 701. Om het plaatje compleet te maken heeft de elektrische crossmotor een compact cross-stuur, gave velgen en led-verlichting die je in 360 graden van verlichting voorziet.

Deze elektrische crossmotor is pijlsnel en hufterproof

Volgens de mannen van E-Racer is de Rugged behoorlijk snel. De bike moet in een sprintduel – vanaf stilstaande positie – iedere sportmotor eruit kunnen trekken met zijn 46 pk sterke elektromotor. Met de actieradius zit het ook wel goed; met een volle accu rijd je gemakkelijk 161 kilometer.

Een ander leuk aspect van de E-Racer Rugged is dat zijn lak hufterproof is. De elektrische crossmotor heeft namelijk een militaire X-Line coating, waardoor er geen krassen of deuken op de onderdelen komen bij een val of poging tot vandalisme.

E-Racer Rugged elektrische crossmotor
Bron: E-Racer

De prijs

Omdat de Rugged eigenlijk gebouwd is op het basisframe van een Zero FXS motor, betaal je voor twee aspecten. Ten eerste betaal je voor de standaard Zero FXS elektrische crossmotor. Daarnaast betaal je voor de E-Racer Rugged upgrade van 6.000 euro. Hierdoor moet je aan een bedrag van 12.000 à 13.000 euro denken. Meer informatie over de e-bike vind je hier.

E-Racer Rugged elektrische crossmotor
Bron: E-Racer

E-Racer Rugged elektrische crossmotor
Bron: E-Racer

E-Racer Rugged elektrische crossmotor
Bron: E-Racer

Niet alleen E-Racer heeft elektrische modellen. Ook Segway is aan de weg aan timmeren met elektrische crossmotors. Ben je benieuwd naar het resultaat? Check dan de ‘Segway Dirt Bike’ hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De elektrische crossmotor E-Racer Rugged is een militair beest
Sluiten