A. de Jong
A. de Jong Wheels 24 nov 2019

Elektrische fiets in 1 seconde: CLIP maakt van jouw fiets een e-bike

Iedereen wil tegenwoordig een elektrische fiets, maar een e-bike is voor vele onbetaalbaar. Voor hen is CLIP is ontworpen, een tool die van iedere normale fiets een elektrische fiets maakt. Geniaal.

CLIP maakt van jouw fiets een elektrische fiets

CLIP is niets meer of minder dan een demonteerbare E-motor voor op je fiets. De E-motor is gemakkelijk aan het frame van de voorband te koppelen. Als de accu leeg is, kan de e-bike CLIP weer gemakkelijk losgekoppeld worden om hem op te laden in een normaal stopcontact. De innovatieve uitvinding heeft geen ingewikkelde onderdelen voor de bevestiging, waardoor je de E-motor gemakkelijk op iedere fiets kan bevestigen. In een handomdraai heb je een elekrische fiets.

De missie van het bedrijf achter CLIP is om de afhankelijkheid van auto’s in de steden te verminderen en meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. “Dit is niet alleen goed voor het milieu, ook de mens zelf gaat erop vooruit”, aldus een woordvoerder van het bedrijf dat jouw fiets graag omtovert tot elektrische fiets.

e-bike, clip, elektrische fiets

Details en specificaties

De demonteerbare E-motor wordt eind dit jaar gelanceerd, maar je kunt hem vast vooruitbestellen. Via crowdfunding is inmiddels genoeg geld opgehaald om de CLIP in productie te laten gaan. Binnen 15 minuten is de accu opladen voor een actieradius van minstens één uur.

Wat dit grapje kost? Voor de klassieke variant van de CLIP betaal je omgerekend 353 euro. Voor 530 euro heb je de geavanceerde versie met een fietscamera. Maar dan kun je bijna net zo goed de elektrische fiets van de Kruidvat kopen, die je 791 euro kost. Hoe dan ook een geniale uitvinding.

#Betatesting

Beta testing V0 of CLIP

Stijlvolle e-bike helm

Het enige nadeel aan een elektrische fiets (en de CLIP op je normale fiets) is dat je eigenlijk een helm nodig hebt en dat kan er nogal sullig uitzien. Maar dat geldt niet voor de e-bike helm van Park & Diamond, die de vorm heeft van een baseball-pet maar wel volledige bescherming biedt.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets in 1 seconde: CLIP maakt van jouw fiets een e-bike
Sluiten