De toekomst van Star Wars is… Dwayne ‘The Rock’ Johnson?

Het is weer tijd om een goedgevuld zoutvaatje erbij te pakken. Er is namelijk een opvallend gerucht opgedoken betreffende de toekomst van Star Wars. Een betrouwbare leaker beweert namelijk dat Disney en Lucasfilm Dwayne ‘The Rock’ Johnson hebben gecast.

Na de matige ontvangst van de meest recente filmtrilogie is Lucasfilm terug naar de tekentafel gegaan.

Disney en de toekomst van Star Wars

Daardoor ligt er nog veel open, en is er opvallend weinig bekend over de toekomst van de films. Ja, op Disney+ boekt de franchise grote successen, en daar zal Lucasfilm absoluut van willen profiteren op het witte doek. Zeker nu Disney reorganiseert om op streaming te focussen lijkt de synergie vinden tussen de shows op Disney+ en de films een no-brainer. 

Bij nieuwe films horen ook nieuwe gezichten. Voor de meest recente films koos Lucasfilm hoofdzakelijk voor nieuwkomers. Acteurs die het grote publiek nog niet kent. Met het grote voordeel dat je je als kijker nog beter kunt inleven. Je denkt immers niet de hele tijd: ‘Oh, dat is Leonardo DiCaprio’ of ‘Waar ken ik die kerel van?’ Plus: onbekende gezichten zijn nou eenmaal minder prijzig.

Betrouwbaar

Juist daardoor is het nieuws dat de gereputeerde scooper Daniel Richtman te melden heeft zo opvallend. Hij is een bekende naam in de filmindustrie. De beste man weet in tegenstelling tot veel anonieme leakers keer op keer accurate informatie te delen over aankomende films en series. Scoops dus. Sterker nog, Richtman heeft een Patreon-pagina waar hij tegen betaling informatie deelt.

Oftewel, kranten en blogs betalen hem geld om de scoops als eerste te lezen die Richtman via zijn bronnen in Hollywood bemachtigt. Maar goed, terug naar Star Wars: de meest recente scoop van de leaker is namelijk wel erg opmerkelijk.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Volgens Richtman zijn Disney en Lucasfilm namelijk van plan om niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson te casten in een Star Wars-film.

De eerstvolgende Star Wars-film staat pas op de planning voor 2025.  De filmster en bestbetaalde acteur ter wereld gaat naar verluidt een grote rol spelen in dat project. Johnson werkt regelmatig samen met Disney, voor bijvoorbeeld de animatiefilm Moana en de aankomende bioscoopfilm Jungle Cruise. Althans, als Disney er niet voor kiest die film op Disney+ te gooien.

Het gerucht dat Dwayne Johnson werd overwogen voor een grote Star Wars-rol deed al langer de ronde. Volgens Richtman bevestigen zijn bronnen dat Disney en Lucasfilm voor de voormalig worstelaar hebben gekozen. En bij die informatie blijft het ook voorlopig.

Met of zonder gezicht?

Speelt Disney het hiermee op safe? Zo zou je het kunnen noemen. Aan de andere kant: als we Johnson voor het eerst in beeld gaan zien in een Star Wars-film, dan zul je toch echt denken ‘Hey, dat is The Rock!’ Vergeet echter niet dat de science-fiction-franchise vol met (CGI-)monsters zit. Dwayne Johnson speelde al eerder geanimeerde personages. Wellicht doet hij hetzelfde voor Star Wars, zodat zijn bekende voorkomen geen obstakel vormt voor de filmmakers.

Over filmmakers gesproken: naar verluidt is de film waarin Johnson gaat spelen ook de film die Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi gaat regisseren. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de regie van een deel van The Mandalorian seizoen 1.

Wordt vervolgd! Neem tot we meer weten dit nieuws vooral met een korrel zout, al is de kans gezien de bron zeer groot dat er een kern van waarheid in zit.

🚀Check: Disney+ geeft opvallend voorproefje op The Mandalorian seizoen 2

Daniel Richtman (Patreon)

Reageer op artikel:
De toekomst van Star Wars is… Dwayne ‘The Rock’ Johnson?
Sluiten