Redactie
Redactie Stijl 16 jan 2019

7x duurzame sneakers voor de stijlvolle man

De planeet gaat kapot. Althans, als we niet een beetje vaart maken in het wijzigen van onze levensstijl. Doet bijna niemand. De intentie is er wel, de actie blijft uit. Waarom? Er is geen duidelijk overtuiging of prikkel. Maar: een betere wereld begint bij jezelf en alle kleine beetjes helpen. Dus als we als we zeggen dat we zeven duurzame sneakers hebben gevonden die wél stijlvol ogen, wat doe je dan? Juist, kopen die handel.

Wado, duurzame sneaker

Wado weet van aanpakken: de schoenen zijn volledig gemaakt van duurzame materialen én recyclebaar. Daarbij plant de fabrikant voor ieder verkocht paar sneakers twee bomen. Dat de sneakers ook nog prima ogen onder een casual outfit, is mooi meegenomen. Meer info hier.

Duurzame stijlvolle sneakers

adidas x Stella McCartney (vegan Stan Smith)

Het gros van het leer dat gebruikt wordt voor de productie van sneakers, is niet diervriendelijk. Deze Stan Smith-editie is gemaakt van kunstmatig geproduceerd leer en is niet te onderscheiden van het echte werk. Elk dier dat niet gedood of verhandeld hoeft te worden voor een paar sneakers, is meegenomen en scheelt voor het milieu. Ook deze stappers ogen bijzonder stijlvol.

Duurzame stijlvolle sneakers

Veja, duurzame sneakers

Het Franse merk Veja ken je waarschijnlijk niet, maar daar komt nu verandering. De schoenenmakers pionieren in de duurzame hoek, door biokatoen en -rubber uit het Amazonewoud te halen. Lokale boeren produceren op een schone manier een beperkte hoeveelheid van hun product, waar Veja vervolgens mee aan de slag gaat. Deze classic sneakers ogen nog bijzonder tof ook en kosten evenveel als een setje Nikes.

Duurzame stijlvolle sneakers

Reebok NPC UK Cotton + Corn

Ooit gedacht dat je sneakers van maïs kunt maken? Reebok doet het. Het verschil zit ‘m in de zool. Die is normaal gemaakt van kunstmatige stoffen die veelal gebaseerd zijn op aardolie. De NPC UK van Reebok niet, nee: je loopt op maïs. De bovenkant van de sneakers zijn gemaakt van organisch katoen. Kost je slechts 81 euro.

Duurzame stijlvolle sneakers

adidas Parley

Het merk pakt nog even door en heeft ook een sneaker op de markt gebracht die gemaakt is van plastic uit de oceaan: de zogenoemde plastic soup. Nederlander Boyan Slat is hard bezig om de plastic soup op te ruimen. adidas werk echter samen met Parley for the Ocean, die de fabrikant voorziet van opgevist plastic. De sneakers verschijnen onder de noemer adidas Parley. Deze sneaker kost je nu 125 euro.

Duurzame stijlvolle sneakers

Gumshoe

De naam verraadt alles: deze sneaker is gemaakt van kauwgom. Niet zomaar kauwgom, nee: Gumshoe-sneakers bestaan uit brokken kauwgom die van de Amsterdamse straten zijn geschraapt. Win-win dus: de straten worden schonen en er worden geen schadelijke materialen gebruikt om de sneakers te produceren. Ze zijn ook in het zwart verkrijgbaar. Meer info over deze sneaker, na de klik.

Duurzame stijlvolle sneakers

Nike Air Jordan Flyknit Elevation 23

Ook Nike doet zo nu en dan z’n best om de toekomst van ons leven op de aarde iets aangenamer te maken. Honderd procent duurzaam zijn ze niet, maar Nike zegt 60 procent minder schadelijke stoffen te gebruiken voor de Jordan Flyknit Elevation 23. Ook zegt het schoenenmerk zes plastic flessen te verwerken in de sneakers. Dat scheelt een flinke vuilnisbelt op jaarbasis. Je moet wel van het design houden, want opvallend zijn ze zeker.

Duurzame stijlvolle sneakers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x duurzame sneakers voor de stijlvolle man
Sluiten