Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 11 apr 2018

Het duurste nummerbord ter wereld staat te koop

In veel landen is het mogelijk om zelf te bepalen wat er op je nummerbord staat. Zolang je er maar voor betaalt en het niet al te bont maakt. Zo kom je in Amerika veel gepersonaliseerde kentekenplaten tegen, maar ook in België, Duitsland en Engeland zie jet regelmatig. Leuk voor de liefhebber, maar het kan je ook een hoop geld opleveren.

Het is te vergelijken met het kopen van een URL. Er kan er maar één van zijn en dus valt er flink te verdienen als jij een populaire naam in je bezit hebt. Iemand met een kentekenplaat waar veel mensen jaloers op zijn is Afzal Khan. Deze Brit legde ooit 375.000 pond neer voor een specifiek nummerbord en wil deze nu verkopen voor bijna vijftig keer zoveel.

Nummerplaat kenteken
Getty Images / Ian Nicholson

F1 kenteken

Ja, je leest het goed. Afzal vraag nu iets meer dan 14,7 miljoen pond voor zijn kenteken. Dat is omgerekend iets minder dan 16.9 miljoen euro. Een bizar bedrag, maar wat krijg je daar dan voor terug? Nou, een nummerbord met daarop: ‘F1’. Best leuk om te hebben, maar wie gaat er dit astronomische bedrag voor neerleggen?

Volgens Khan zijn er in ieder geval autobezitters die bereid zijn om diep in de buidel te tasten. Zo sloeg hij in 2014 een bod van zes miljoen pond af. Toen gebruikte hij het nummerbord nog op zijn Bugatti Veyron. Inmiddels prijkt de F1 plaat op zijn Mercedes.

Nummerplaat kenteken
Getty Images / Ian Nicholson

Huidige nummerbord record

Mocht hij daadwerkelijk voor de vraagprijs over de toonbank gaan, dan wordt het huidige record verpletterd. Deze staat namelijk op ‘slechts’ 518.480 pond. Een Ferrari eigenaar trok zijn portemonnee om ’25O’ op zijn kenteken te hebben staan. Hij kocht deze speciaal voor zijn Ferrari 250 GT SWB.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het duurste nummerbord ter wereld staat te koop
Sluiten