Dit prachtige paleis is op dit moment het duurste huis ter wereld

De huizenprijzen in Nederland rijzen de pan uit, maar het kan altijd nog extremer. Neem bijvoorbeeld deze gigantische villa die op dit moment te koop staat in Frankrijk. 350 miljoen euro moet hij gaan opbrengen. Een astronomisch bedrag maar daar krijg je wel een paleis voor terug dat ooit in het bezit was van de Belgische koning Leopold II.

Hij woonde hier overigens niet zelf, maar kocht het voor één van zijn minnaressen. De villa werd in 1830 gebouwd en is te vinden in Zuid-Frankrijk. Saint- Jean- Cap- Ferrat om precies te zijn. Een schitterende plek om te wonen, maar dat is niet de enige reden waarom je 350 miljoen euro moet neerleggen. Die prijs zit hem namelijk vooral in het feit dat je veertien slaapkamers, een kapel, meerdere zwembaden, een botanische tuin, een balzaal en een stal met plek voor dertig paarden krijgt. Om over het schitterende uitzicht nog maar te zwijgen.

Paleis duurste huis

Voor de man met groene vingers

Die botanische tuin is trouwens best wel bijzonder. Hier vind je namelijk meer dan 14.000 plantensoorten. Hiermee staat deze veredelde achtertuin in de top 10 van ‘s werelds mooiste botanisch tuinen ter wereld. Mocht je groene vingers hebben, dan ben je hier helemaal in je element.

Reageer op artikel:
Dit prachtige paleis is op dit moment het duurste huis ter wereld
Sluiten