Redactie
Redactie Wheels 7 jan 2019

Dus dit is hoe de Tesla Model 3 wordt gemaakt

Niemand kan ontkennen dat 2018 voor Tesla een behoorlijk turbulent jaar is geweest. Dat kwam enerzijds door Tweets van Elon Musk, welke ervoor zorgden dat de aandelen maar bleven schommelen. Zijn beruchte “privatisering tweet” zorgde er zelfs voor dat Tesla een behoorlijke boete kreeg en er een nieuwe voorzitter moest komen. Iets anders dat Tesla om de zoveel tijd negatief in het nieuws bracht was de Model 3. Er bleken problemen te zijn met de productie en uiteindelijk zou er zelfs een saboteur aan de gang zijn geweest. Als je je nou afvraagt hoe die productie er precies aan toe gaat, kun je ophouden met afvragen. Tesla heeft onlangs namelijk een sneak peek video online gezet, waarin je het proces zelf kunt volgen.

Van metalen frame tot Model 3

Helaas is het geen uitgebreide video, maar je krijgt wel een idee van hoe het er ongeveer aan toe gaat in de Tesla fabriek. Het is een video van zo’n 48 seconden, waarin je in time-lapse stijl de Model 3 volgt door de fabriek. De Model 3 begint zijn leven in de timelapse als een geverfd metalen omhulsel met een open motorkap en wordt stukje bij beetje steeds een completer geheel. Eerst zien we hoe de bedrading wordt geïnstalleerd en vervolgens is het tijd voor de elektronica. Dan is de auto klaar voor een behoorlijk touchscreen en wordt er een begin gemaakt aan het stuur. Tijdens de video begin je in te zien op hoeveel punten het wel niet mis zou kunnen gaan en begin de de vertragingen wat beter te begrijpen. Uiteindelijk krijgt de auto ook stoelen en aan het einde van de video hebben we een volledige Model 3.

Model 3 naar Nederland

Het is een magisch proces dat tot stand komt door een combinatie van apparaten en menselijke input. In Amerika is de Model 3 natuurlijk al een tijdje beschikbaar, maar in Nederland kunnen we tot nu toe helaas nog niet genieten van het meest betaalbare Model van Tesla. Daar gaat volgend jaar echter gelukkig verandering in komen. In februari zou het namelijk zover moeten zijn en komt de auto eindelijk ook naar ons landje. Nu maar hopen dat we dan niet alsnog een eeuwigheid moeten wachten op de EV.

How Model 3 gets made

Order at https://ts.la/2AipLEz

Voorlopig lijkt het echter allemaal redelijk te gaan met de productie en onlangs won de Model 3 nog een prestigieuze race. Helaas heeft de auto echter alsnog om een bizarre reden verloren.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van WANT.

Reageer op artikel:
Dus dit is hoe de Tesla Model 3 wordt gemaakt
Sluiten