Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Dé volgende grote franchise: epische Dune-trailer onthult sterrencast

Het boek Dune staat praktisch in elke top 3 van de beste science-fiction-boeken ooit. Desondanks durven regisseurs zich zelden aan het epische verhaal van Frank Herbert te branden.

Dune staat namelijk, zoals vele science-fiction-werken, bekend als ‘onverfilmbaar’. Toch gaat op 18 december een verfilming uitkomen, van niemand minder dan Denis Villeneuve.

Denis Villeneuve tackelt Dune

Sicario, Arrival, Prisoners: als iemand het track record heeft om Dune aan te kunnen, dan is Villeneuve het wel. De Canadese filmregisseur scoorde de afgelopen jaren hit na hit, zonder aan kwaliteit in te boeten of te struikelen.

Niet elke film was commercieel ook een enorm succes, maar Villeneuve wist wel met elke film die hij uitbracht critici en fans te bekoren.

Of hij dat na Blade Runner 2049 ook voor elkaar krijgt met nog zo’n beroemde science-fiction-verhaal, gaan we dus op 18 december ontdekken.

Epische trailer met sterrencast

Warner Bros. heeft de allereerste trailer voor Dune uitgebracht. We maken kennis met de epische wereld die Herbert heeft geschapen. En, niet geheel onbelangrijk, de absurde sterrencast die Villeneuve voor zijn project heeft verzameld.

We zien onder andere Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista en Javier Bardem voorbij komen.

Twee films en serie

Dune is de eerste van twee films die Villeneuve gaat maken, beide gebaseerd op het originele boek. De film van deze trailer beslaat de eerste helft van het boek, de tweede film de rest. Warner Bros. heeft in ieder geval alle vertrouwen in het project. De filmstudio hoopt duidelijk dat Dune haar volgende grote franchise wordt. Er is zelfs al een prequel-serie voor HBO Max onthuld: Dune: The Sisterhood.

Op naar 18 december!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé volgende grote franchise: epische Dune-trailer onthult sterrencast
Sluiten