Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 26 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Must-watch: 9 Duitse topfilms op Netflix, Cinemember en Pathé Thuis

Het is zonde om je enkel te beperken tot Engelstalige films, gezien er wereldwijd zulke prachtige films gemaakt worden. Dit keer zoomen we in op Duitstalige pareltjes die je kunt streamen op Netflix, Cinemember of Pathé Thuis.

Wir Sind Jung. Wir Sind Stark.

Waar: Netflix

Wir Sind Jung. Wir Sind Stark. speelt zich af in Rostock-lichtenhagen, in 1992. In zwart-wit wordt het deprimerende doch intrigerende verhaal verteld van Stefan en zijn vrienden, die overdag verveeld uitkijken naar de rellen die ‘s nachts plaats zullen gaan vinden.

Confrontaties, waarbij het niet uitmaakt of buitenlanders of de politie het moeten ontgelden. Nadat Stefan een vriend verliest komt hij terecht in een neerwaartse spiraal, waarbij geweld de enige mogelijke uitweg lijkt. Lien, een Vietnamese vrouw die sinds kort in Duitsland woont, raakt betrokken op een manier die ze zelf niet had kunnen zien aankomen.

Auf der anderen Seite

Waar: Cinemember

Auf der anderen Seite is een film die eigenlijk uit twee delen bestaat, waarvan de tweede helft een stuk interessanter is dan de eerste. Laat dat je echter niet afschrikken, want dit Turks-Duitse pareltje is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Nejat is teleurgesteld in zijn vader, een weduwnaar, om een prostituee bij hem in te laten trekken. Wanneer Nejat erachter komt dat ze echter geld naar Turkije stuurt voor de studie van haar dochter, ontwikkelt hij een bijzondere band met de prostituee. Na haar dood besluit hij naar Turkije te trekken om haar dochter op te zoeken, ondertussen een politieke activiste die op de vlucht is voor de politie…

Das Leben der Anderen

Waar: Cinemember, Pathé Thuis

Wiesler, een trouwe en hardwerkende Stasi-agent, krijgt in november 1984 de opdracht om een succesvolle toneelschrijver te schaduwen. Hij trekt in op de zolder van de kunstenaar en zijn vriendin, om ze zo stiekem af te luisteren. Zo ontdekt de noeste DDR-arbeider opeens een wereld van literatuur, muziek en liefde die hem doet beseffen hoe nutteloos zijn bestaan is. Opeens beseft hij de impact van de Stasi op zijn eigen leven, met alle gevolgen van dien.

Der Untergang

Waar: Pathé Thuis, Netflix

Der Untergang gaat over de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler, gespeeld door Bruno Ganz. De Duitse tiran brengt zijn laatste dagen door in een bunker onder Berlijn. Zijn stad is omringd door het Rode Leger, en de bunkers zitten vol gewonde soldaten. Er is een tekort aan medicijnen en de situatie is uitzichtloos. Toch weigert Hitler Berlijn te verlaten. Een tragische en briljante film waarin de waarin Ganz de rol van Adolf Hitler zo ijzersterk weet neer te zetten, dat jij als kijker bijna sympathie begint te krijgen. Met de driedubbele nadruk op het woordje ‘bijna’ natuurlijk…

Soul Kitchen

Waar: Cinemember

De Griekse bareigenaar Zinos weet met moeite zijn tent draaiende te houden in Hamburg. De klanten blijven weg, en zijn vriendin is vertrokken naar Shanghai. Hij besluit zijn bedrijf om te gooien met behulp van een gloednieuw concept. Daardoor raakt hij zijn schulden kwijt en lijkt hij een succesformule in handen te hebben. Zonder liefde kan Zinos echter niet leven, dus hij besluit zijn vriendin achterna te gaan en de leiding over de bar over te dragen aan zijn criminele broer Ilias…

Werk ohne Autor

Waar: Pathé Thuis

Werk Ohne Autor beslaat drie belangrijke periodes uit de Duitse geschiedenis. Kurt Barnert, een jonge kunstenaar, is gevlucht naar West-Duitsland. Hij kan zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog maar moeilijk van zich afschudden. Daar ontmoet hij de studente Ellie, de liefde van zijn leven. Hij besluit de trauma’s van zijn jeugd en daarmee eigenlijk een hele Duitse generatie te verwerken met behulp van zijn schilderijen.

Ballon

Waar: Pathé Thuis

Ballon is een vrij recente historische thriller over de bijzondere plannen van de Duitse families Strelzyk en Wetzel. Ze besluiten in de zomer van 1979 uit de DDR te ontsnappen met behulp van een zelfgemaakte luchtballon. De twijfel slaat toe wanneer de ontsnappingspoging nadert, en technische problemen zorgen ervoor dat de ballonrit uitmondt in een zenuwslopende race tegen de klok. Wat een film! Ballon laat een kant van de DDR zien die je zelden in films voorbij ziet komen.

Der Goldene Handschuh

Bron: Pathé Thuis

In het Hamburg van de jaren zeventig boezemt de seriemoordenaar Fritz Honka de inwoners van de stad angst in. Hij vermoordt vier prostituees, waarbij Honka hun lichamen verminkt achterlaat. Een waargebeurd verhaal vol weerzinwekkende personages die je geregeld even doen slikken. Niet de meest makkelijke watch dus, maar wel een film die je nog lang bij zal blijven!

Night Train to Lisbon

Waar: Cinemember, Pathé Thuis

Jeremy Irons speelt Raimund Gregorius, een leraar die in Bern een mysterieuze vrouw ontmoet. Door haar leert hij een intrigerend boek van Arztes Amadeu de Prado kennen. Hij kan de lessen van de schrijvende Portugese arts maar niet loslaten. Hij besluit middenin een van zijn lessen te vertrekken naar Lissabon, op zoek naar de schrijver, waar hij onverwachts in een web van intriges en emotioneel verraad terechtkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Must-watch: 9 Duitse topfilms op Netflix, Cinemember en Pathé Thuis
Sluiten