De duikvideo van Rich Horner vat de vervuiling van het milieu perfect samen

Vandaag de dag staat het milieu en vervuiling hoog op de agenda. Het is zorgwekkend hoe wij met onze planeet omgaan, hoe men nog steeds niet gelooft in global warming en laten we het boekje over president Trump vooral niet openen. Rich Horner filmde een duik langs de kusten van Bali. De hoeveelheid aan troep en plastic wat daar in het water drijft, is ronduit belachelijk.

In de Westerse cultuur weten we ondertussen dat we bewuster moeten omgaan met onze wereld. We weten dat onze acties gevolgen hebben en dat milieuvervuiling voor een ongezond leefklimaat zorgt. Helaas zijn ze in Oost-Aziatische landen als China, Bali en Indonesië niet bepaald goed bezig om het milieu een handje te helpen. Zij hebben nog nauwelijks controle op de vervuiling dat zwerfvuil met zich meebrengt.

Een zee aan vervuiling

Waar voorheen vooral veel vissen, kwallen en koraal de kustlijnen tekenden, zie je nu vooral lege flesjes, wikkels en plastic tassen. Rich Horner nam een duik in deze vervuilde wateren en filmde zijn ontdekkingsreis door de door plastic gevulde oceaan. De stranden liggen er niet veel beter bij. De zandvlakten hebben plaats moeten maken voor iets dat meer lijkt op een vuilstort.

Milieu vervuiling

China is de op-twee-na grootste oceaan vervuiler ter wereld. Zij worden er stukje bij beetje meer bewust van hun bijdrage. De één miljard dollar die Indonesië opzij heeft gezet om de verschrikkelijke troep die de locals en vooral toeristen maken te bestrijden, heeft de ogen van China geopend. Ook zij smeden nu plannen om hun stranden en kustwateren schoner te houden.

Niet alleen de schuld van de locals

De schuld ligt vooral bij de Westerse toeristen. Neem Bali bijvoorbeeld. Dit land wordt tegenwoordig overspoeld met Westerse reizigers die soms maanden in het land vertoeven. Deze toeristen werken niet mee aan een schoner strand. Ga jij binnenkort op reis naar een Aziatisch land? Houd dit dan goed in jouw achterhoofd.

Reageer op artikel:
De duikvideo van Rich Horner vat de vervuiling van het milieu perfect samen
Sluiten