Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 27 okt 2018

De nieuw Audi R8: de mooiste sportwagen ooit?

Mocht je al tijden van plan zijn om je oude, aftandse bak weg te doen, heb dan nog heel even geduld. Met de komst van de nieuwe Audi R8 kan je zomaar een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. We beloven je: de nieuwe Audi is absoluut de moeite van het ontdekken waard. Ter geruststelling van de Audi fanaten: de V10 zit er nog steeds in en dus geen V6. De reguliere uitvoering, als mede de performance-modellen wel zijn krachtiger én sneller geworden.

Sneller, mooier en meer vermogen

De Audi R8 ondergaat zijn laatste update met een gedurfde nieuwe front-end en een hele reeks prestatie-updates. Wat die prestaties betreft heeft Audi aanpassingen aangebracht aan de ophanging van de R8 om het rijgedrag van de auto te verbeteren. Daarnaast is er een nieuwe set lichtgewicht wielen verkrijgbaar, evenals een optionele CFRP-frontstabilisator.

Sportieve look

Een van de grootste updates voor de auto is de nieuwe voorkant met een bredere, agressievere look met vlakke spleten in de kap die de Ur-quattro, een bredere splitter aan de voorzijde, reflecteren en je vindt ook een breder ventilatierooster aan de achterkant. Er zijn ook twee nieuwe verfopties beschikbaar: Ascari Blue (boven) en Kemora Gray.

570 pk en nog veel meer

Voor de snelheidsfreaks is er nog meer goed nieuws. De standaard uitvoering van de R8 produceert maar liefst 570 pk, dat is dus 30 pk meer dan voorheen en dat merk je zonder meer. Ook de koppel is toegenomen, zij het met een minimale 10 Nm. Door de opwaardering van de V10 motor kent de coupé uitvoering een behoorlijke acceleratie: in 3,4 seconden behaalt de R8 een snelheid van 100 km/u. Wat betreft de  Spyder, die heeft daar iets meer tijd voor nodig: 3,5 seconden. De topsnelheid is ook iets hoger komen te liggen: 324 km/u respectievelijk 322 km/u. de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8 de nieuwe Audi R8De nieuwe R8 zal in Europa leverbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuw Audi R8: de mooiste sportwagen ooit?
Sluiten