Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 4 jan 2019

Droom occassion: Audi A3 Sportback E-TRON Ambition

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Audi Hybride: slechts 7% bijtelling

Hoe zou dat zijn: een wagen van dik 50.000 euro onder je edele zitvlak hebben met een bijtelling van slechts 130 euro netto per maand. De wonderen zijn de wereld nog niet uit uit, want de Audi A3 Sportback 1.4 E-TRON Ambition is in dat geval jouw droomwagen. De zojuist ontdekte occassion heeft iets meer dan 50.000 kilometer op de teller staan en is met het bouwjaar van 2015 een jonge occassion. Met een prijs van net iets meer dan 25.000 euro is het een zeer aangenaam geprijsde hybride.

De AudiA3 Sportback 1.4 E-TRON Ambition is een echte kilometervreter, zeker geen wagen wat je zou willen aanschaffen als tweede wagen voor de boodschappen. Je rijdt net zo makkelijk 200 kilometer per uur als 130. Opletten dus, tenzij je vaak in Duitsland rijdt. Dan mag het weer wel.

Tweedehands occasion Audi A3 E-Tron

Audi als voorbeeld van technologische voorsprong

Audi was altijd al de koploper op technologisch gebied, maar de concurrenten zitten uiteraard niet stil. Met de A3 e-tron heeft Audi een perfect antwoord op de vraag naar betrouwbare hybride wagens voor de autorijder die comfort en veiligheid voorop stellen. Dat stukje comfort komt ook naar voren bij het opladen: gewoon via het stopcontact. In theorie heeft de Audi A3 e-tron dan ook de meest ideale specificaties als we af moeten gaan op hetgeen Audi ons vertelt: 1,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 35 g/km. Dat is uiteraard puur theoretisch. Wat de topsnelheid betreft zit het wel goed: 220 kilometer per uur. Geen snelheidsmonster dus, maar dat mag je voor de prijs ook niet verwachten.

Zo werkt het dus

Onder de motorkap vinden we een 1.4 TSI benzine motor welke goed is voor 150 pk. Dat lijkt weinig en dat is het ook, ware het niet dat er zich nog een kleine elektromotor tussen de benzinemotor en de S_Tronic-transmissie bevindt. Hierdoor komt het totale aantal pk’s uit op 204. Ook het koppel wordt dan een stuk indrukwekkender, namelijk 350 Nm in plaats van 250 Nm.

Tweedehands occasion Audi A3 E-Tron

Rijmodi

De AudiA3 Sportback 1.4 E-TRON Ambition is uitgevoerd met een prachtig dashboard waar we onder andere een kleine EV-knop waarnemen. Deze stelt ons in staat om uit een van de vier beschikbare rijmodi te kiezen. Zo kunnen we volledig hybride rijden als de batterij volledig is opgeladen, de Hybrid Auto (de gewone hybride modus), de Hybrid Hold (hiermee behoud je het niveau van de batterij) en als laatste de Hybrid Charge. In de laatste stand wordt de batterij tijdens het rijden opgeladen.

In het stadsverkeer

Met een volledig opgeladen batterij kun je ongeveer 40 kilometer rijden. Dat klinkt weinig, maar in het stadsverkeer is dat ruim voldoende. Wat dat betreft is het een goed advies om je ogen open te houden, de wagen is namelijk muisstil. Het enige geluid wat een voetganger hoort, is de aanraking van de banden met het asfalt. De kans is dus aanwezig dat je tijdens een moment van onoplettendheid een aantal voetgangers op de motorkap verzameld. Opletten dus. Meer info over deze occasion vind je hier. 

Meer tweedehands auto’s

Is dit niet helemaal jouw droomauto? Niet getreurd, misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

De automobielfabriek

Reageer op artikel:
Droom occassion: Audi A3 Sportback E-TRON Ambition
Sluiten