Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 3 jan 2019

Droom occasion: McLaren570GT MSO met 527 PK onder de motorkap

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

McLaren 570GT MSO

De McLaren 570GT MSO is niet de zoveelste McLaren. Het is een wagen met pit, met karakter en vraagt om een bestuurder die durft te genieten. Bijkomend voordeel: de MSO is een semi-customised wagen. MSO staat voor McLaren Special Operations. Het is de naam voor de afdeling binnen McLaren die zich bezighoudt met het personaliseren van de vierwieler. Speelgoed voor de happy few dus. Dat zo’n wagen in nieuwstaat een klein vermogen kost zal dus geen wereldschokkende mededeling zijn. Als je zo’n juweeltje dus als occasion kan aanschaffen ben je een gelukkig mens.

Adembenemende specs

Dit beestje herbergt maar liefst 527 PK onder de motorkap, een nette 8 cilinder motor en accelereert van 0 – 100 kilometer per uur in 3 seconden. Dat de McLaren ‘slechts’ 1 op 10 rijdt laten we gemakshalve buiten beschouwing. Als je een zuinige wagen zoekt dan ga je wellicht ook geen twee ton uitgeven voor een jonge occassion.

Net als de McLaren 570GT MSO Black Collection is deze MSO uitvoering voorzien voorzien van nieuwe een MSO Defined Titanium SuperSports-uitlaatsysteem. Hij is een kleine vijf kilo lichter en maakt net even iets meer geluid dan de standaarduitvoering. Leuk detail: de uitlaat is voorzien van een hitteschild met titaniumnitride. Dat zal je wellicht niet heel veel zeggen, maar het komt er op neer dat de hitteschilden van kleur veranderen, afhankelijk van de temperatuur. Je ziet ze dus letterlijk van kleur verschieten: van goud naar paars/blauw.

Indruk maken met een top-occassion

Optioneel kan de wagen worden voorzien van een dak dat elektrisch geladen is. Op die manier kun je het panoramadak met een druk op de knop verduisteren. Deze McLaren 570GT MSO is een geïmporteerd model uit 2017 met slechts 1.998 kilometer op de teller. Nagenoeg nieuw dus en voor een prijs van nog geen 300.000 euro (279.950 euro) kun je het eigenlijk niet maken om deze te laten staan – mits je de oudejaarsloterij hebt gewonnen. Leasen is overigens ook een optie, in dat geval betaal je ‘slechts’ 4.110 euro per maand. Snel naar de dealer dus voor een adembenemende proefrit.

Meer tweedehands auto’s

Is dit niet helemaal jouw droomauto? Niet getreurd, misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden. 🔥 Lees ook: ‘Zie hoe Elon Musk een McLaren van een miljoen dollar koopt (en later in de prak rijdt)’ 🔥

Automobielfabriek

Reageer op artikel:
Droom occasion: McLaren570GT MSO met 527 PK onder de motorkap
Sluiten