Wheels 7 jan 2019 Jan de Raab

Droom occasion: brute BMW M235i Coupe voor een scherpe prijs

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Droom occasion: BMW 235i Coupe Automaat

Gelukkig heeft niet elke man dezelfde smaak als het gaat om auto’s. De één neemt genoegen met een wagen die hem veilig van A naar B brengt en voor een ander kan het niet sportief genoeg zijn. Die laatste categorie wordt op zijn wenken bediend met de zojuist gespotte occasion. De BMW M235I Coupe is zeker geen wagen die je alleen voor de boodschappen wilt kopen. Dit model vraagt om een stoere automobilist die alles uit de wagen wil halen wat erin zit. Gelukkig is dat meer dan genoeg.

326 PK en 250 kilometer per uur

De BMW 235I Coupe is een automaat uit 2015 met voldoende PK’s (326) voor de veeleisende bestuurder. Onder de motorkap bevindt zich de betrouwbare 8V benzinemotor die 450 nM levert. Met een top van 250 kilometer per uur is het niet de snelste wagen, maar voor Nederlandse begrippen is het snel genoeg. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 13,2 behoort de BMW 235I Coupe tot de meer zuinige modellen ook al is het verbruik in de stad een stuk hoger.

Sportieve uitstraling

De blauw metallic kleur geeft de wagen een extra sportieve uitstraling en het zwarte interieur maakt de wagen helemaal af. Een blik op de kilometerteller leert je dat de wagen nog maar 43.000 kilometer op de teller heeft staan. Een absoluut goede deal als je dat wegzet tegen de vraagprijs van 25.000 euro. Dat is dus echt een schijntje als je weet dat de oorspronkelijke prijs ruim 63.000 euro bedraagt. Voor dat geld kun je hem dus eigenlijk niet laten staan.

Meer tweedehands auto’s

Is dit niet helemaal jouw droomauto? Niet getreurd, misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Firstgearcars

Reageer op artikel:
Droom occasion: brute BMW M235i Coupe voor een scherpe prijs
Sluiten