Jan
Jan Health 19 feb 2019

Ultiem afvallen: kun je in 12 weken jezelf droog trainen?

Sporten is gezond, daar zijn we het wel over eens. Maar wat zou er gebeuren als je echt alles opzij zet om zo snel mogelijk, extreem droog te worden? Martyn de Jong en Bart ter Huurne van Men’s Health gingen deze strijd met zichzelf en hun lichaamsvet aan. Dat is dus afzien, maar zoals altijd: het doel heiligt de middelen.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Als je fit wilt worden, dan zit er maar een ding op: trainen tot je erbij neervalt. Het grote voordeel is dat je er hard aan werkt om je vetpercentage naar beneden te brengen ook al is dat geen doel op zich. Maak je dat wel tot een doel, dan sta je voor een enorme uitdaging. Zo moet je het hongergevoel trotseren, krijg je te maken met een grote vermoeidheid en neemt de trek naar iets onvoorstelbaar ongezonds alleen maar toe. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de benodigde kennis, discipline en doorzettingsvermogen.

Deskundige begeleiding is geen luxe

De heren van Mens Health deden het gelukkig niet alleen. Ze werden bijgestaan door een klein leger aan deskundigen om het resultaat haalbaar te houden. Zo werd de medische keuring uitgevoerd door SMC Sportmax. dat is ook wel nodig, je kunt immers niet zonder voorbereiding beginnen aan een periode van 12 weken waarin een extreem Spartaans regime moet worden gehanteerd. Ook hun persoonlijke coach, ervaringsdeskundige Jasper Smitz, was erbij betrokken en hij verzorgde een uitgebalanceerd voedings- en trainingsschema.

Het resultaat

Die professionele begeleiding is natuurlijk mooi, maar uiteindelijk komt het voor het grootste deel aan op hun eigen karakter en doorzettingsvermogen. Zo werd er geen enkele training overslagen en volgden ze het voedingsschema tot op het kleinste hapje nauwkeurig. Het resultaat? Beoordeel het zelf door de onderstaande documentaire te bekijken.

Men’s Health-redacteuren ondergaan ultieme transformatie

Hoe droog kun je worden in twaalf weken tijd? Men’s Health-redacteuren Martyn en Bart gingen de strijd aan met honger, vermoeidheid en cravings om de fitste versie van zichzelf te worden. VOLG DE MANNEN OP INSTAGRAM https:www.Instagram.com/martyndejong/ https://www.instagram.com/bart_th/

Men's Health

Reageer op artikel:
Ultiem afvallen: kun je in 12 weken jezelf droog trainen?
Sluiten