Dronken man valt in slaap achter het stuur, Tesla krijgt de schuld

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst en als het goed is gaan zo ons leven een stuk gemakkelijk maken. In de nabije toekomst kun je bijvoorbeeld de artikelen van Manners lezen terwijl je met 130 km/u over de linkerbaan raast. Wie wil dat nu niet? Als de techniek zich een beetje lekker door ontwikkelt, kunnen we straks zelfs lam in de auto stappen. Een Amerikaan besloot om dit nu al te proberen en viel in slaap toen hij dik 110 km/u reed in zijn Tesla. Opvallende genoeg kreeg de auto van Elon Musk de schuld.

De discussie die na afloop ontstond was een beetje het kip en ei verhaal. Volgens sommigen viel hij in slaap, omdat de Tesla zichzelf prima kan redden. Gewoon de autopilot aan en gaan. Als hij in een gewone auto had gezeten, had dit niet gekund en was hij mogelijk niet dronken in de auto gestapt. Volgens anderen is de autopilot van Tesla juist zijn redding geweest. Als de bestuurder in slaap was gevallen bij 110 km/u in een auto zonder hulp, dan had hij dat waarschijnlijk niet kunnen navertellen.

Slapen in je zelfrijdende Tesla

Een ander voordeel is dat de arrestatie een stuk soepeler verliep dankzij de automatische piloot. De agent ging voor de 45-jarige slaapkop Alexander Samek rijden en remde langzaam af. Ze hoefden dus geen sirenes te gebruiken, want de elektrische auto van Elon Musk is zo slim om zelf snelheid terug te nemen. Zo kon de auto tot stilstand worden gebracht, zonder de bestuurder wakker te maken. Dat deden ze pas daarna en ontdekten toen dat hij ook nog een te veel gedronken had.

Meer seks achter het stuur

Dit is natuurlijk ontzettend dom en gevaarlijk van de man, maar het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst gewoon mogelijk is. Er komt een moment dat een auto beter kan rijden dan je dat zelf kunt. Daardoor hebben we meer tijd voor andere dingen achter het stuur. Onderzoeker verwachten dat we vooral een stuk ondeugender gaan worden achter stuur. Geloof je ons niet? Klik dan hier.

Telegraph

Reageer op artikel:
Dronken man valt in slaap achter het stuur, Tesla krijgt de schuld
Sluiten