Media 25 nov 2018 Jan de Raab

Video: 9 acteurs die zonder problemen dronken voor de camera stonden

Het gebruik van alcohol op het werk is niet aan te raden. Dat laatste geldt niet alleen voor gewone stervelingen, ook in Hollywood is ‘not done’ om met een flinke slok op voor de camera te gaan staan. Toch gebeurt het vaker dan je denkt.

Toegegeven, alcohol gebruiken tijdens een filmopname is niet altijd even slecht. Soms is het juist wenselijk zodat de acteur of actrice beter kan presteren. Het gaat namelijk niet altijd om het ‘vergeten’ van problemen in de privésituatie. In sommige gevallen gebruiken acteurs juist alcohol om wat ‘losser’ over te komen of om de rol die ze moeten spelen meer inhoud te geven. Goed om dus te weten welke acteurs en actrices er wel eens in (licht) beschonken toestand voor de camera stonden. We zochten negen meest beruchte gevallen op waarbij het acteren onder invloed onmiskenbaar is. Mocht je geen zin hebben om te lezen, dan kun je ook gewoon de onderstaande video bekijken.

10 Acteurs Die Onder Invloed Waren Voor Hun Rol | WantFacts

Nieuw op het kanaal? Abonneer dan voor meer toffe content! Acteurs moeten onder hoge druk een zo goed mogelijke performance afleveren. Hun werk wordt namelijk door miljoenen mensen gezien. En om die spanning een beetje dragelijk te houden is een drankje of drugsje op z’n tijd niet verkeerd.

#9 Margot Robbie | The Wolf of Wall Street

Margot Robbie ken je wellicht uit films als Suicide Squad en I, Hardy. Volg je haar al wat langer dat weet je dat ze ook in The Wolf of Wall Street acteerde. In die periode was ze nog bezig om een naam te vestigen voor zichzelf. Als je dan als relatief onbekende actrice naast Leonardo DiCaprio staat, dan is het logisch dat de zenuwen door je keel gieren. Een slokje tequila kan dan wonderen verrichten en dat deed het dan ook. Ze liet zich de drank goed smaken en gelukkig heeft dat waarschijnlijk bijgedragen aan het succes van de film.

#8 Carrie Fisher | Star Wars: The Empire Strikes Back

Carrie Fisher wordt vaak in een adem genoemd met Princess Leia, haar rol in een van de beste film-franchises ooit. Dat het concept een doorslaand succes was is bekend, wat wellicht minder bekend is, is de stress die gepaard gingen met de opnames van The Empire Strikes Back. Nu is Carrie groot genoeg om heel transparant te zijn en toe te geven dat ze niet geheel nuchter op de set stond. Echt vervelend was dat niet, we weten immers dat het resultaat bijzonder goed was.

#7 Natalie Portman & Mila Kunis | Black Swan

Als je de film Black Swan hebt gezien, dan kun je wellicht de intieme scene tussen Natalie Portman en Mila Kunis nog goed herinneren. Je raadt het al, op die scene perfect op te nemen heeft de alcohol rijkelijk gevloeid. Mila Kunis en Natalie Portman stonden stijf van de zenuwen en dus moest de tequila wat rust geven. Dat is aardig gelukt dachten wij. De zenuwen waren in ieder geval snel verdwenen en de scene stond er in een keer goed op. Vakwerk dus.

#6 Matthew Perry | Friends

Werken in Hollywood is niet voor iedere acteur weggelegd. De stress en de spanning kunnen hun tol eisen en niet zelden krijgt een acteur te maken met de keerzijde van het walhalla van de filmindustrie. Matthew Perry kan erover meepraten, hij was een behoorlijk tijd verslaafd aan cocaïne. Dat heeft hem er overigens niet van weerhouden om een formidabele acteerprestatie neer te zetten als Chandler Bing in de sitcom Friends. Dat zijn verslaving ook een keerzijde heeft, zal je niet verrassen: inmiddels kan de acteur zich de helft van de serie niet meer herinneren. Overigens is dat geen probleem, Perry heeft talloze nominaties en prijzen overgehouden aan zijn acteerwerk in Friends.

#5 Brad Pitt & Ed Norton | Fight Club

Golfballen slaan terwijl je duidelijk onder invloed van alcohol bent? Het overkwam Brad Pitt en Ed Norton tijdens de opnames van de filmklassieker Fight Club. Je kunt je afvragen of beide heren zich net niet iets teveel hebben ingeleefd in hun rol. Het was voor die bewuste scene namelijk de bedoeling dat zouden doen alsof ze dronken waren. Dat is aardig gelukt, dachten we zo maar.

#4 Charlie Sheen | Two and a Half Man

De serie Two and a Half Man zal je ongetwijfeld kennen. Een van de leading characters, Charlie Sheen, was met grote regelmaat dronken. Dat is waarschijnlijk geen nieuwe informatie. Ondertussen is namelijk alles van de beruchte acteur al bekend. Next!

#3 Jennifer Lawrence | Hunger Games

Oscar winnares Jennifer Lawrence ken je als de grote ster van de Hunger Games. Bij de productie van een dergelijke film komt nogal wat kijken en dus kan de wachttijd voor menig actrice of acteur behoorlijk oplopen. Heel vervelend als je de tijd moet doden terwijl de fles Pina Colada je ongestoord blijft aanstaren. Dan is het wel heel verleidelijk om het nuttige met het aangename te verenigen.

#2 Shia LaBeouf | Lawless

Soms kan het alcoholgebruik extreme vormen aannemen, niet iedereen kan namelijk maat houden en Shia LaBeouf weet daar alles van. Het drankje Moonshine speelt een behoorlijk prominente rol in de film Lawless en dat vond de cast niet zo heel erg. Men liet het zich goed smaken en de acteur liet spontaan zien dat hij beschikte over een geheel ander talent. Hij dronk er behoorlijk op los met alle negatieve gevolgen van dien. Heel even dreigde er een drama te ontstaan toen een van zijn medespelers dreigde om de set te verlaten. Gelukkig gebeurde dat niet en heeft Shia LaBeouf de film gewoon af kunnen maken. Of zijn sterke optreden het gevolg was van de overvloedige alcoholconsumptie weten we niet, maar we kunnen het niet uitsluiten.

#1 Daniel Radcliffe | Harry Potter

Van Daniel Radcliffe zou je wellicht niet verwachten dat hij zich de alcohol goed laat smaken. Toch wil het verhaal dat de Harry Potter-acteur ook op de set kon toveren. Zo liet hij een drankje binnen twee seconden spontaan verdwijnen. In zijn keel welteverstaan. Afgezien van het drinken op de set was de acteur ook een graag geziene gast op verschillende feesten waar hij ook niet vies was van een drankje. Dat hij af en toe in beschonken toestand op de set verscheen, zal dan ook niemand verbazen.

Reageer op artikel:
Video: 9 acteurs die zonder problemen dronken voor de camera stonden
Sluiten