Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 20 jul 2019

De toekomst is hier: drone met vlammenwerper komt op de markt

Drones zijn leuke speeltjes, zeker als goedkoop cadeautje dat je op AliExpress bestelt. Je kent ze wel, van die plastic net iets te goedkope modelletjes die na een paar vluchten uit elkaar vallen. Ondertussen worden het echter ook bloedserieuze wapens.

Drone met vlammenwerper

Steeds meer legers experimenten met het inzetten van specialistische drones. Niet alleen om slachtoffers te redden, maar ook om doelwitten uit te schakelen. Een startup genaamd Throwflame komt nog deze week met de volgende stap.

Zij lanceren donderdag namelijk de Throwflame TF-19 Wasp, een vlammenwerper die je op commerciële drones kunt bevestigen. Dan hebben we het dus niet over een drone uit je lokale speelgoedwinkel, maar exemplaren die flink wat gewicht kunnen tillen.

Ja, dat lees je goed: je moet zelf een drone aanschaffen, Throwflame levert alleen de vlammenwerper. Daar kleeft een prijskaartje van maar liefst 1499 dollar aan vast.

Maar goed, dan heb je ook wat. Je kunt met deze levensgevaarlijke accessoire doelwitten tot op wel acht meter afstand raken. De tank bevat bijna 4 liter aan aan brandstof, en zorgt ervoor dat je 100 seconden lang vuur de wereld in kunt schieten.

Peperduur en bovendien levensgevaarlijk. Gelukkig kun jij veilig vanaf de bank gratis aanschouwen hoe het resultaat eruit ziet. Throwflame demonstreert zijn opmerkelijke product in de onderstaande video.

Throwflame – Introducing the TF-19 Flamethrower Drone

The TF-19 Drone Flamethrower attachment is the first of its kind, available for sale now https://throwflame.com/ https://www.instagram.com/throwflame/ https://www.facebook.com/Throwflame/

De drone die ze daarvoor gebruikten is de DJI S1000 met enkele accessoires, waarbij je al op een totaalbedrag van 2600 dollar uitkomt. Dan moet je dus nog de vlammenwerper-module afrekenen. Als je het echt serieus wilt aanpakken, dan kan Throwflame voor duizenden euro’s ook alvast een drone voor je bouwen.

Je zult deze accessoire in ieder geval niet zo snel op het slagveld voorbij zien komen. Throwflame wijst er zelf op dat je de vlammenwerper kunt gebruiken om wespennesten te verwijderen, gras weg te schroeien of, zoals al in China gebeurt, stroomkabels te verwijderen. Wij wachten alvast de eerste internetvideo’s af waarin dat volledig mis gaat…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De toekomst is hier: drone met vlammenwerper komt op de markt
Sluiten