Joris van Velzen
Joris van Velzen Gezondheid 17 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Drie extreme CrossFit workouts

Een CrossFit training test zowel de grenzen van je kracht alsmede snelheid en uithoudingsvermogen. Zoek je naar een goede CrossFit training, dan zijn zijn deze drie workouts voor jou gemaakt.

1. Filthy 50

De Filthy 50 is een heftige training die eindeloos lijkt wanneer je ‘m voor de eerste keer doet. Deze training bestaat uit 10 verschillende oefeningen die elk 50 herhalingen tellen. Het doel is om deze oefeningen zo snel mogelijk uit te voeren. Deze training geeft je een perfecte full-body workout, waarmee je ook je conditie goed op peil houdt. Probeer deze training onder de 25 minuten te houden.

De training
50 x Jumps with a box
50 x Pullup jumps
50 x Kettlebell swings
50 x Lunge steps
50 x Knees to elbow
50 x Push press met 60 kilo
50 x Back extensions
50 x Wallballs
50 x Burpees
50 x Double-Unders

Deze training is uitermate geschikt wanneer je weinig tijd hebt, maar toch het hele lichaam onderhanden wil nemen.

 

2. Fran

De Fran is een een serie van thrusters (uitleg hier) en pullups, die je zo snel mogelijk uit moet voeren. Het is een vrij korte training van drie rondes. De eerste ronde bevat 21 herhalingen, de tweede 15 herhalingen en de derde 9 herhalingen.  Beide oefeningen volgen elkaar op, dus 21 x thruster, 21 x pullups, 15 x thruster, 15 x pullups, 9 x thruster, 9 x pullups. Probeer de training binnen 5 minuten te halen. Dit ligt natuurlijk wel aan de gewichten die je gebruikt bij de thrusters.

Dit is een goede beginner of een afsluiter, waarbij je nog even tot het uiterste gaat.

 

3. Murph

De Murph is een simpele training, maar vraagt een hoop van je lichaam. De training is vernoemd naar de Amerikaanse luitenant Michael Murphy die om het leven kwam in Afghanistan. De oefeningen kent iedereen die zich ooit in crossfit heeft verdiept, maar in deze combinatie zul je moeite hebben met de laatste 1.5 kilometer. Het doel is om deze training binnen 40 minuten te halen. Is dit te makkelijk voor jou, breid ‘m dan uit met een gewichtsvest.

De training
Ren anderhalve kilometer
100 Pullups
200 Pushups
300 Squats
Ren anderhalve kilometer

Het is een perfecte training om je ochtend een flinke boost te geven en vervolgens af te koelen met een koude douche.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie extreme CrossFit workouts
Sluiten