Netflix onthult brute trailer voor fantasy-serie Dragon’s Dogma

De game Dragon’s Dogma heeft een diehard fanschare. De cultgame kwam oorspronkelijk uit op de Xbox 360 en Playstation 3. Netflix gaat er nu mee aan de haal in de vorm van een nieuwe fantasy-serie.

Reviewers waren niet bijzonder positief over de originele game, maar Dragon’s Dogma groeide dankzij zijn verhaal en verslavende gameplay al snel uit tot een culthit. De fantasy-game kreeg onlangs zelfs een release op de Nintendo Switch en PC.

Dragon’s Dogma komt naar Netflix

Fans waren al helemaal aan het juichen toen Hideaki Itsuno, het genie achter Dragon’s Dogma, bekendmaakte dat hij een sequel wilt maken. Uiteindelijk koos hij er toch voor om Devil May Cry te gaan maken. Balen, maar fans van de originele game hebben alsnog iets om naar uit te kijken: een Netflix Original-adaptatie.

Dragon’s Dogma wordt namelijk door de streamingdienst omgetoverd tot een complete. Juich echter niet te vroeg, want je hoeft geen fantasy-epos à la The Witcher te verwachten. In plaats van een ambitieuze live-action adaptatie met een groot budget heeft Netflix gekozen voor… CGI anime.

Dus niet handgetekende anime, zoals deze fantastisch ogende series, maar 3D-animatie die meer weg heeft van houterige videogame-cutscenes dan wat je van Disney en Co. gewend bent. Althans, als je het ons vraagt.

Monsters, overal

Je kunt nu zelf oordelen, want de streamingdienst heeft een eerste trailer voor de serie onthuld. Dragon’s Dogma volgt Ethan, het personage dat de speler speelt in de originele game. Hij is opzoek naar een draak die zijn hart heeft gestolen. Dat doet hij samen met een metgezel genaamd Dawn.

De monsters waarmee je op de vuist gaat in de fantasy-game spelen een grote rol in deze eerste trailer. We zien onder andere de griffioen, een van de pittigste vijanden uit de game. Verder zien we gobelins, een cyclops en een horde aan zombies.

Animatie…

Het is niet de eerste keer dat Netflix een videogame als basis gebruikt voor anime. In 2017 kwam Castlevania uit, een geweldige animatieserie waarvan tot nu toe drie seizoenen zijn verschenen. In 2022 komt de streamingdienst zelfs met een anime gebaseerd op de game Cyberpunk 2077.

Die twee series krijgen echter de 2D-behandeling: met de computer handgetekende animatie, in plaats van het 3D-werk dat je in de trailer van Dragon’s Dogma ziet. Er is absoluut niks mis met CGI: een serie als Beastars (ook op Netflix) pakte fantastisch uit. En kijk naar een Pixar. Maar helaas lijkt Dragon’s Dogma te blijven steken in het domein van net iets te houterige videogame-animatie.

Hopelijk bewijst Netflix het tegendeel met de uiteindelijke serie, of is het verhaal zo sterk dat je als fan al snel door de animatiestijl heen kunt kijken. Meer fantasy is altijd welkom! Dragon’s Dogma komt uit op 17 september.

Dragon's Dogma Netflix
Dragon’s Dogma (Afbeelding: Netflix)
Reageer op artikel:
Netflix onthult brute trailer voor fantasy-serie Dragon’s Dogma
Sluiten