Dragon Quest Builders Nintendo Switch Preview

In 2016 maakten we kennis met Dragon Quest Builders, een game die je het makkelijkst kunt omschrijven als een mix tussen Minecraft en Dragon Quest. Maar waar je in Minecraft over het algemeen dingen doet zonder een rode draad, daar is Dragon Quest Builders een game waarbij je telkens quests voorgeschoteld krijgt. En als je die voltooid, dan krijg je weer nieuwe opdrachten. Volgende maand komt die game ook uit op de Nintendo Switch.

 

Het is niet de eerste keer dat een game die eerder op een ander platform is verschenen de weg naar de Nintendo Switch vindt. Maar het is wel een game die eigenlijk veel beter op de Nintendo Switch past dan op de PlayStation 4. Dragon Quest Builders is een game die qua tempo nogal laag ligt en qua productiewaarde niet al te sterk is. Het is een titel waarbij je lappen aan tekst voorgeschoteld krijgt en waarin verschillende personages aan je vragen om bepaalde handelingen te doen. Soms is dat spannend, omdat je naar een nieuw gebied met nieuwe vijanden mag, maar meer dan eens is Dragon Quest Builders een herhaling van zetten.

Dragon Quest Builders

Zo zul je op een gegeven moment terecht komen in een ander gebied waar je voor het eerst kunt minen. Handig om op die manier bijvoorbeeld ijzer en koper uit de grond te halen om op die manier nieuwe voorwerpen en wapens te kunnen maken. Maar wanneer je verder in de game komt, merk je dat je voor nieuwe voorwerpen een veelvoud aan materialen nodig hebt. En dan zit er niks anders op dan omgevingen af te speuren op zoek naar die materialen.

Op de PlayStation 4 voelde dat een beetje als werk, maar gekgenoeg werkt het op de Nintendo Switch heel goed. Met de Switch pak ik de console er gewoon bij terwijl ik op de bank zit en speel ik een half uurtje om hem daarna weer weg te leggen. Als ik op de PlayStation 4 zit te gamen, dan neem ik daar wat meer de tijd voor en wil ik ook een ervaring met meer allure. Games waar ik echt helemaal in zit.

Goede port

Dus wat dat betreft is deze Nintendo Switch-port fantastisch. Ik heb er nu al ruim vijftien uur in zitten en heb ik eigenlijk nog maar een kwart van de game ervaren. Visueel gezien doet hij niet onder aan de PlayStation 4-versie, dus ook op dat gebied is de game dik in orde. Ik mag aan de hand van de preview versie nog geen uiteindelijk conclusie trekken, maar op basis van wat ik met de PlayStation 4 heb ervaren en weet hoe fijn de game op de Nintendo Switch speelt, moet het heel raar lopen als ik deze game over een maandje niet aanraad.

Reageer op artikel:
Dragon Quest Builders Nintendo Switch Preview
Sluiten